31.03.2023

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Джем із персиків

Цей джем із персиків, завдяки попередньому подрібненню м’якоті фруктів у блендері, має особливо ніжну, однорідну консистенцію.
При бажанні, під час приготування джему в нього можна додати гілочку розмарину чи тим’яну (ці трави зроблять смак більш інтригуючим) або паличку кориці, 1-2 шт. гвоздики чи бадьяну, щоб зробити смак більш зігріваючим, таким, що дарує відчуття затишку та домашнього комфорту, особливо у холодні дні.
Інгредієнти
• 1 кг персиків
• 400 грамів цукру
• сік одного лимона.
Шкірку персика розрізати зверху навхрест і опустити в киплячу воду приблизно на хвилину, дістати і опустити в миску з холодною водою.
З персиків зняти шкірку і крупно порізати. Помістити в чашу блендера.
Збити до однорідності й разом із цукром та лимонним соком помістити в каструлю з товстим дном.
Поставити джем на середній вогонь і варити, часто помішуючи, до загустіння, 25-30 хвилин. До цього часу, піна повинна почати збиратись до центру. Її видалити.
Розлити готовий джем у стерилізовані гарячі банки, закрити стерилізованими кришками.