28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

ПАТРІАРХ ФІЛАРЕТ ПЕРЕДАВ У ПОДАРУНОК ПРИКОРДОННИКАМ ПАТРУЛЬНИЙ АВТОМОБІЛЬ ТА ЕКІПІРУВАННЯ

ПАТРІАРХ ФІЛАРЕТ ПЕРЕДАВ У ПОДАРУНОК ПРИКОРДОННИКАМ ПАТРУЛЬНИЙ АВТОМОБІЛЬ ТА ЕКІПІРУВАННЯ

18 квітня 2014 року на подвір’ї Київської Патріархії – Святійший Патріарх Філарет передав у подарунок – патрульний автомобіль та сорок три  комплекти спорядження та екіпірування для прикордонників окремого відділу Прикордонної служби Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Транспорт та спорядження було придбано за гроші Київської Патріархії Патріархату з благословення Святійшого Патріарха Філарета для підтримки боєздатності прикордонних застав, що розміщенні на Херсонщині.

Патрульний автомобіль та екіпірування від імені Державної прикордонної служби прийняли виконувач обов’язків директора Департаменту персоналу Адміністрації Державної прикордонної служби України – Юрій Облаухов та начальник окремого відділу Прикордонної служби Південного регіонального управління Державної прикордонної служби – Вадим Фасоля. Охоронці кордону подякували Святійшому Владиці за такий великодній подарунок. Святійший Патріарх Філарет у спів служінні з духовенством Володимирського собору освятили автомобіль.

Нагадаємо, що від початку російської військової агресії проти України, Патріарх Філарет оголосив про підтримку Збройних сил України задля збереження миру, незалежності та територіальної цілісності України. УПЦ КП засудила сепаратизм та акт агресії Російської Федерації проти України, а також закликала інші Церкви та релігійні організації засудити російську займанщину України. У всіх храмах Київського Патріархату служать особливий молебень за звільнення України від окупанта.

З 31 березня 2014 року у всіх храмах та громадах Української Православної Церкви Київського Патріархату з’явилися скриньки для збору пожертв на зміцнення Українського війська. Місцеві священики та єпископи переказують зібрані кошти на рахунок Міністерства оборони, або підтримують матеріально місцеві військові частини. Священнослужителі та віряни Київського Патріархату перебувають у військових частинах та поруч з місцями дислокації підрозділів ЗСУ та прикордонників на україно-російському кордоні. Так зокрема у Херсонській єпархії створено Місію Київського Патріархату допомоги Українській Армії. Священики цієї місії постійно перебувають зокрема у районі Чонгару на межі із Кримом. Ними налагоджено постійну духовну опіку (там постійно діють тимчасові православні храми) і матеріальну підтримку військовослужбовців.