29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Сьогодні ти не пропустив «швидку», завтра – не встигли до тебе

Сьогодні ти не пропустив «швидку», завтра – не встигли до тебе

«Увага! Спецсигнал» — під таким гаслом на Київщині пройшла акція, організована патрульною поліцією. Мета – забезпечення належних умов для виконання водіями оперативних та спеціальних транспортних засобів невідкладних завдань і профілактика порушень Правил дорожнього руху водіями інших транспортних засобів.
Хто не знає, що від оперативності прибуття карети «швидкої медичної допомоги» на місце виклику залежить здоров’я, а то й життя людей?
Патрульна поліція давно приєдналася до безстрокової Всеукраїнської акції з безпеки дорожнього руху, час від часу нагадуючи водіям про важливість бути толерантними й відповідальними, поступатися транспорту з маячками та звуковими сигналами. Під час рейдів, як і цього разу, правоохоронці працюють, як правило, спільно з медиками «швидкої»: проводять бесіди, роздають листівки, нагадуючи водіям про необхідність стежити за дорожньою ситуацією й миттєво звільняти шлях для спецтранспорту. Навчають так чинити й пішоходів, навіть на пріоритетних для них переходах.
У четвер, 13 лютого в місті Вишгороді патрульні поліцейські спільно з представниками «швидкої допомоги» відпрацьовували ситуації, як водії та пішоходи надають перевагу водіям «швидкої» з проблисковими маячками. Адже спеціальний транспорт, обладнаний проблисковими маячками та спеціальним звуковим сигналом, має перевагу перед водіями інших автомобілів. Про це йдеться у пункті 3.2. Правил дорожнього руху: «У разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком або спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу (і супроводжуваних ним автомобілів). На дорозі з розділювальною смугою цю вимогу повинні виконувати водії транспортних засобів, що рухаються в попутному напрямку». За порушення вище вказаного пункту ПДД передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу — 510 гривень.
Патрульні відзначили, що у Вишгороді водії пропускають «швидкі». У місті під час відпрацювання виявили лише одну водійку-порушницю, стосовно якої застосували Постанову за ст. 122 ч. 3 КУпАП. Ще з одним водієм проведено профілактичну бесіду.
Влас. інф.