29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Челендж свідомих

Челендж свідомих

На Вишгородщині набирає популярності флешмоб: люди діляться у соціальних мережах фотографіями засміченої місцевості до та після прибирання.
Новий челендж має назву Trashtag Challenge. Його учасники прибирають сміття у лісах, на пляжах, уздовж трас. Челендж придумали ще в 2015 році, але справжньої популярності він набуває лише зараз.
Жителі села Воропаєва першими підхопили Trashtag Challenge і не лише прибирають місцеві стихійні звалища, а й упорядковують село. Вони передають один одному заклики до участі, які приймаються з азартом і задоволенням. Розпочали естафету місцеві депутати, потім передали її сільському голові, а тоді підключилися й інші небайдужі – молодь, літні люди, школярі…

«Зробимо Вишгород чистим разом!» — під таким гаслом співробітники Вишгородського історико-культурного заповідника та інші небайдужі вишгородці впорядкували територію біля храму Бориса і Гліба — навели порядок в історичній частині міста і таким чином долучились до #TrashTagChallenge. Саме там знаходяться історичні вали, які стали фактично сміттєзвалищем. Нині звідти вивезено десятки мішків сміття.