29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Рукавичка для бабусі

Рукавичка для бабусі

Любов ЮРЧЕНКО, берегиня селянського козацтва
ФОТО — Любов ПОДГОРОДЕЦЬКА, спеціально для «Вишгорода»

У святкові дні початку січня у дитячому садочку «Чебурашка» за підтримки Благодійного фонду Романа Буковського відбувся майстер-клас по розпису пряників.
Наші бабусі випікали з медового тіста фігурки різних птиць і тварин, бублики, прянички-«козулі», якими обдаровували своїх друзів і родичів під Новий рік і на Різдво. Фігурки дарували разом із побажаннями здоров’я, благополуччя, багатства і удачі.
Про це розповіла шестирічкам майстриня Леся Турукіна і показала, як можна шоколадною глазур’ю розмалювати «рукавичку». Малечі, яка зовсім недавно на новорічному святі переживала за героїв театралізованої української народної казки «Рукавичка», цікаво було понюхати ароматні запашні пряники, а потім розмальовувати «рукавички».
Розвиваючи моторику рук, художній і естетичний смак, уяву, емоційне позитивне ставлення, фантазію, знімаючи надлишкову емоційну напругу, дошкільнята чудово виконали завдання.
Дуже хотілося декому з дітей відкусити «пальчик» на «рукавичці». Але вони стримали своє бажання і упакували пряники в харчові пакетики. З гордістю понесли диво-рукавички додому, щоби порадувати своїх рідних.