28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Бібліотека як простір для життя

bibl

Валентина ЯКОВЕНКО
ФОТО – автор

Кожну значиму подію у житті держави, нашого міста і району фіксує Вишгородська центральна районна бібліотека, точніше – її працівники. Методично, виважено і водночас з непідробною цікавістю й увагою до найменших деталей вони щодня роблять свою справу. Аби бібліотека була не лише приміщенням, де зберігаються книги, а забезпечувала інформаційні, науково-дослідні, освітні, культурні та інші потреби користувачів.
Тут не лише виставляють книги за тематикою, збирають актуальну інформацію зі ЗМІ, складають тематичні бібліографічні покажчики, проводять цікаві презентації й уроки, надають можливість працювати з комп’ютерами (людям поважного віку допомагають у цьому), а й створюють комфортні умови для кожного читача. Приміром, поки мама чи бабуся вибирає потрібну книгу або працює в читальній залі, дитина може провести час у куточку сімейного читання, де є дитяча література та іграшки.
Тут безліч книг місцевих авторів – наших славних вишгородців і жителів району, в яких їхні прозові й римовані думки і почуття, історія нашої держави і рідного краю.
У дні, коли ми згадуємо жертв Голодомору, директор Вишгородської районної централізованої бібліотечної системи Марина Березинець, провідний бібліограф Леся Санковська, бібліограф Валентина Зайченко (НА ФОТО) підготували тематичну виставку «Голодомор 1932-33 рр. «Невиплакані сльози України». Окрім документальних книг про жахливі події тих років, тут є упорядковані працівниками бібліографічні списки літератури «Скорботна пам’ять тридцять третього» (до 85-х роковин Голодомору на Вишгородщині) та «Пам’ять спомином душу тривожить» (Голодомор у творах митців Вишгородщини).
У юнацькому відділі – постійно діюча виставка «Вони стояли за майбутнє» – пам’яті Героїв Небесної Сотні й АТО – матеріали про Революцію Гідності, вишгородських Героїв Небесної Сотні, бібліографічний огляд літератури «Вклоняємось силі нескорених», інформаційний список літератури про волонтерський рух на Вишгородщині, публікації місцевих поетів, письменників, журналістів про події на Сході України. Є також інформація для учасників АТО та членів їх сімей, що стосується їхніх пільг і прав.
Але робота бібліотекарів не обмежується й вищезазначеним. Адже до них приходять як до людей, які завжди вислухають, підбадьорять, при нагоді й чаєм пригостять. А таке спілкування завжди дорогого варте.