29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Енкаустика або восковий живопис

 Image00007

Оксана ФІЛЕНКО, заступник директора Центру творчості «Дивосвіт»
ФОТО — Ольга ДУМАНСЬКА, керівник Школи журналістики ЦТ «Дивосвіт»

23 листопада у Вишгородському районному Центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» відбувся майстер-клас для педагогів «Техніка енкаустики або восковий живопис».

Енкаустика — це техніка малювання, в якій сполучною речовиною для фарб є віск. Вона виникла ще у Стародавній Греції й була дуже популярною, адже воскові картини – візуально реалістичні і водночас фантазійні, крім того – найбільш довговічні. У сучасному декоративно-вжитковому мистецтві ця техніка отримала нове життя, адже воскова крейда і звичайна праска роблять її доступною.

Діти у мистецьких студіях із задоволенням опановують енкаустику — тож і педагоги цікавляться цим жанром. З керівниками студій «Дивосвіту» поділилася своїм досвідом учитель Новосілківської ЗОШ І-ІІ ст. Анастасія Ольховик.

Незвична техніка живопису викликала живий інтерес, адже чудово розвиває фантазію та уяву, відчуття кольору, будить емоції. Та й хто б міг подумати, що можна навчитися малювати таким дивним способом — праскою! Своїми враженнями протягом майстер-класу ділилися усі педагоги й вирішили обов’язково вдосконалювати уміння й навички і опановувати восковий живопис зі своїми вихованцями.

Image00001

Image00002

Image00003

Image00004

Image00005

Image00006