29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Юнацький військово-патріотичний вишкіл Мінмолодьспорту «Джура-Прикордонник»: як це було

Image00004

18 серпня на Львівщині, на базі Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України, завершився Всеукраїнський дитячо-юнацький військово-патріотичний вишкіл Мінмолодьспорту «Джура-Прикордонник».

У ньому взяли участь більше 450 осіб з прикордонних районів (18 областей) і районів, через які проходить розмежувальна лінія з окупованими і непідконтрольними районами.

Вишкіл об’єднав у єдиному патріотичному пориві молодь Заходу та Сходу.

В урочистому закритті заходу взяли Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, Державний секретар Міністерства Олег Немчінов, голова Львівської ОДА Олег Синютка, керівництво Державної прикордонної служби України.

Ігор Жданов привітав учасників вишколу:

«Слава Україні! Цього року це вітання стало статутним у Збройних силах України і ці слова вже офіційно будуть висловлені на параді на честь 27-ї річниці Незалежності України. Колись у 1991-му році багато хто говорив, що наша незалежність «впала» нам у руки, але історія показує, що це не так.

І сьогодні ми відстоюємо нашу незалежність, на Сході країни наші побратими роблять все зі зброєю у руках, аби ми жили тут мирним життям. І, на жаль, ми часто забуваємо про ці виклики, живучи тут: або у Львові, або Одесі чи Києві, у Вінниці чи у Харкові.

До перемоги Революції гідності, попередньою владою було зроблено все, щоб зруйнувати всі початки системи національно-патріотичного виховання. Вони поставили на ключові посади росіян. Вони хотіли робити з нас манкуртів. Але не вдалося. Ми започаткували справжнє українське, державницьке національно-патріотичне виховання, і «Джура-Прикордонник» — яскравий приклад такої політики.

Я бачу тут молодь у якої горять очі. Вірю, що багато з вас потім піде за покликом серця боронити українські кордони. Бажаю, щоб ви були патріотичними, високо інтелектуальними і не забували, що окрім України в нас іншої рідної землі немає».

Новий сезон вишколу «Джура-Прикордонник — 2019» у відбудеться у м. Ізмаїл.

Image00001

Image00002

Image00003