29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Нове обличчя старого дворика

Володимир ЛІСОГОР, депутат міської ради
ФОТО — архів автора

Прибудинкова територія по вул. Б. Хмельницького, 5 має свою багатостраждальну історію. За роки існування будинку було багато спроб облаштувати дворик, бетонне покриття якого вже не витримувало жодної критики. Але зробити капітальний ремонт все якось не складалося. Останню крапку в його руйнуванні минулої осені поставила масштабна аварія на водопроводі.
Тоді було розрито увесь двір, вхідні групи, залишки мощення. Але навіть за цієї сумної картини мешканці вірили і сподівалися, що міська влада не залишить їх наодинці з проблемами. І дійсно, результат — не забарився. Ремонт прибудинкових територій по місту розпочався саме з Хмельницького, 5. Бригада шляховиків із «Житлошляхбуду» на чолі з Володимиром Сущенком добросовісно застелила асфальтом двір, встановила нові бордюри, лотки для ливневих вод, нові сходинки до вулиці, з’явилося мощення навколо фундаменту будинку. Словом, зробили все, як годиться, не відмовилися виконати ще й додаткові аварійні роботи по округу. Бути людяними і порядними — так вчив шляховиків їх багаторічний керівник Олексій Білий. Велику допомогу в організації робіт надав заступник міського голови Ігор Свистун.
Разом із міським головою Олексієм Момотом ми неодноразово відвідували це будівництво, і от що кинулося нам у вічі: чим красивішим ставав дворик, тим більше проявлялися приховані недоліки благоустрою. Ми радилися з людьми і, узагальнивши всі пропозиції, Олексій Вікторович запропонував гармонійно завершити благоустрій території тим, що варто заштукатурити підпірну стінку, поверх її змонтувати лавочки для відпочинку у затінку, поштукатурити і пофарбувати цоколь будинку, встановити поручні на нових східцях та здійснити озеленення. На мою думку, після цих робіт дійсно буде логічне завершення благоустрою усієї прилеглої території.
Як депутат міської ради я хочу подякувати міському голові, своїм колегам- депутатам, які пішли назустріч людям і при перерозподілі бюджетних коштів виділили необхідну суму на ремонт.
У будинку № 5 мешкають наші ветерани — будівничі міста, і вони сповна заслужили на комфортне проживання. Під час ремонту дворика вони всі дружно вийшли і викопали квіти, а після — їх знову посадили. Вони можуть розкидати привезений чорнозем, уквітчати клумби, але зібрати кошти на ремонт покрівлі зі своїх мізерних пенсій ветеранам не під силу. Тут потрібна допомога міської влади.
На моєму окрузі існує ще багато проблем: відсутність мощення навколо фундаментів, зношені покрівлі тощо. Це і не дивно, бо тут — найстаріші будинки у місті. Депутатський корпус у цьому році спрямував значні кошти на ремонт покрівель, на заміну вікон по програмі «Теплий під’їзд», асфальтування внутрішньоквартальних проїздів тощо. Я сподіваюся, що масштабні ремонти, реконструкції жителі міста гідно оцінять і зберігатимуть ці надбання, бо нам тут — жити.

Image00001

Image00003

Image00004

Image00006

Image00007

Image00008

Image00009

Image00010

Image00011

Image00012

Image00013

Image00014

Image00015

Image00016

Image00017

Image00018

Image00019

Image00020

Image00021

Image00022

Image00023

Image00024

Image00025

Image00026