29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Сюрприз для любителів спорту

1

Стадіон «Енергетик» планують реконструювати, а територію розширити. Встановлять сучасні трибуни, побудують нову адмінбудівлю і готельний комплекс для розміщення спортивних команд, на футбольному полі буде нове покриття.
Олексій МОМОТ:
— Ідея повномасштабної комплексної реконструкції стадіону виникла у народного депутата України Ярослава Москаленка. Ми довго з ним обговорювали цю тему, шукали оптимальні варіанти. Врешті-решт вирішили, що кошти на проектно-вишукувальні роботи виділить місто, і ми вже передбачили 5 млн грн, а Ярослав Миколайович акумулюватиме кошти на будівництво. Це близько 100 млн грн.
Є надії щодо співпраці по нашому проекту з Федерацією футболу України, Міністерством регіонального будівництва та Київською обласною адміністрацією. Але для того, щоб вийти на співфінансування такого амбітного проекту, потрібно отримати всі експертні висновки і розробити проектну документацію. Чим наразі і займається міська рада. 

Оновлений стадіон надасть поштовх до розвитку спорту у місті

 

Олександр БАЛАНЮК,
директор КП «УФКС»

У складі КП «Управління з розвитку фізичної культури та спорту Вишгородської міської ради» — дитячі секції з футболу, настільного спорту, хокею з шайбою, спортивного туризму, гандболу, в яких постійно займаються близько п’ятсот дітей та юнаків. Серед вихованців є перспективні спортсмени, які вже зараз виборюють призові місця на змаганнях різних рівнів. Але у Вишгороді на сьогодні дуже бракує спортивних залів та приміщень для технічних видів спорту, гуртків тощо.
У КП «УФКС», окрім футбольних полів на міському стадіоні «Енергетик», взагалі немає ніяких спортзалів, тому наші дитячі секції вимушені орендувати зали для занять у районній ДЮСШ, БК «Енергетик», загальноосвітніх школах та в дитячих садочках.
Є бажання відкрити ще відділення з інших видів спорту, але знову ж таки — немає де проводити тренування. Тому, беручи до уваги зростання населення у місті, вищенаведені факти та враховуючи побажання мешканців Вишгорода, основним напрямком розвитку фізичної культури і спорту в місті визначено реконструкцію існуючої та розбудову нової спортивної інфраструктури.
На виконання програми роботи КП «УФКС» було передбачено бюджетні гроші міста на проектування реконструкції стадіону «Енергетик». Проектувальники отримали технічне завдання і вже через місяць надали ескізний проект. Розуміючи, що попереду дуже багато роботи, що це тільки початок шляху, все ж ми бачимо нашу кінцеву мету. Після реконструкції стадіону «Енергетик» місто отримає у комунальну власність у складі багатофункціонального спортивного комплексу гімнастичну, тренажерну зали, залу для бойових мистецтв, боксу, настільного тенісу, баскетбольний майданчик. Міський футбольний клуб «Чайка» отримає трибуни для глядачів на 5 тис. місць — частина їх буде під навісом, а частина — під відкритим небом, а ще — сучасні роздягальні із душовими, реабілітаційною зоною, приміщеннями для харчування та тимчасового проживання спортсменів під час тренувальних зборів, змагань тощо. З фасадної частини трибун по вул. Шолуденка – приміщення комерційного призначення. Гроші від їх оренди наповнять бюджет міста та будуть спрямовані на розвиток дитячого спорту.
Також планується надбудувати три поверхи над існуючою будівлею на стадіоні, де розмістяться тенісна школа та різноманітні гуртки, класи для теоретичних занять.
Гроші на реконструкцію стадіону «Енергетик», а це близько 100 мільйонів гривень, акумулюватиме народний депутат України від нашого мажоритарного округу Ярослав Москаленко.
Реконструкція стадіону — це лише початок розвитку спортивної галузі у нашому місті. Вишгород має надпотужний потенціал і тому він по праву повинен стати зразковим спортивним містом України.