29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Різдвяний турнір з футболу

 

Image00004

Олександр ЧЕРКАЙ, тренер ФК «Чайка»
ФОТО — архів команди

Спортивна зала Вишгородської ДЮСШ стала ареною змагань з міні-футболу, що відбулися 4-6 січня ц. р. Турнір (уже втретє) проводився під егідою футбольного клубу «Чайка» за спонсорської підтримки Едуарда Багмута для команд хлопчиків 2007 р. н.
Вісім команд були розподілені на дві групи. Група «А» — ФК «Столиця», ФК «Поділ», ФК «Єдність» – усі з м. Києва та ФК «Чайка»-1 м. Вишгорода. Група «Б» – ФК «Діназ» (Вишгородський район), ДЮСШ (смт Баришівка), ФК «Межигір’я» (Вишгородський район) та ФК «Чайка»-2 м. Вишгорода.
Регламент передбачав ігри у групах, в одне коло, а далі — у півфіналах перехресно, за 1-4 й 5-8 місця. Потім стикові ігри між переможцями півфіналів та переможеними.
Кожна гра проходила безкомпромісно, з повною самовіддачею гравців. Результати ігор у групі «А» у перший день змагань: «Чайка»-1 — «Єдність» — 6:2; «Столиця» — «Поділ» — 2:1; «Чайка»-1 — «Поділ» — 6:3; «Єдність» — «Столиця» — 0:5; у групі «Б»: Баришівка — «Діназ» — 4:2; «Межигір’я» — «Чайка»-2 — 4:2; «Межигір’я» — Баришівка — 4:5; «Чайка»-2 — «Діназ» — 3:5.
У другий день змагань проводились поєдинки третього туру у групах, а також півфінальні ігри. У групі «А» наша перша команда вирвала перемогу у грі з ФК «Столиця» — 3:2 та зайняла 1-е місце у групі з трьома перемогами, «Столиця» — друга.
У групі «Б» «Межигір’я», поступаючись «Діназу» – 0:2, переломило хід поєдинку і перемогло «Діназ» — 4:3. Баришівка розійшлася миром з «Чайкою»-2 — 2:2.
Півфінальні ігри виявились непоступливими та захоплюючими.
Гра між «Чайкою»-1 та «Межигір’ям» у основний час не виявила переможця — 2:2, а у серії пенальті перемогло «Межигір’я» — 3:2. У другому півфіналі Баришівка здобула вольову перемогу над «Столицею» — 2:1.
У півфіналах за 5-8 місця «Чайка»-2 у основний час не змогла здолати «Поділ» — 3:3, та все-таки у серії пенальті перемогла — 4:3.
У другому півфіналі «Діназ» обіграв «Єдність» — 5:3.
У третій, завершальний день змагань проводились стикові поєдинки за розподіл місць у турнірі. Поєдинок за 7-8 місця приніс перемогу «Подолу» над «Єдністю». «Діназ» у грі за 5-6 місця переміг нашу другу команду — 3:2.
У боротьбі за призове третє місце не обійшлося без помилки арбітра: за мить до фінального свистка він зарахував взяття воріт нашої першої команди у грі зі «Столицею». Воротар забрав м’яч, який не перетнув лінію воріт, але арбітр показав на центр майданчика, зафіксувавши результат у основний час — 3:3.
У серії пенальті фортуна посміхнулася «Столиці» – 4:3.
Фінальний поєдинок приніс перемогу «Межигір’ю» над Баришівкою — 3:1. Заради справедливості скажу, що у цих командах були футболісти старші – 2006 р. н., тому що турнір не мав статусу офіційних змагань.
Процес нагородження приніс багато радості учасникам змагань та їхнім батькам. Адже головний спонсор турніру Едуард Багмут потурбувався, щоб усі команди отримали кубки, у тому числі й за 4-8 місця, за волю до перемоги, а усі гравці – медалі.
Кращі гравці у номінаціях: воротар Роман Шостопаль (ДЮСШ Баришівки), оборонець Єгор Іванченко («Столиця»), нападник Вячеслав Ярина («Чайка»-1). Кращі гравці команд: Андрій Ханін («Єдність»), Микита Василенко (ФК «Поділ»), Володимир Кошіль («Чайка»-2), Дмитро Аксьонов (ФК «Діназ»), Микита Гавриш («Чайка»-1), Кирило Желдак (ФК «Столиця»), Руслан Поладько (ДЮСШ Баришівки), Артем Мартиненко (ФК «Межигір’я»).
Кожен гравець турніру отримав фірмовий шоколад із символічною назвою «Чайка», а команда-переможець – великий торт у вигляді футбольного поля. Команда «Чайка»-1 — грошову премію від головного спонсора — за волю до перемоги.
Вітав юних футболістів і директор КП «УФКС» Вишгородської міської ради Олександр Баланюк.
Турнір, присвячений Різдву Христовому, став справжнім святом футболу для дітей.

Image00001

Image00002

Image00003