28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

«Вишивана моя Україна»

Валентина ЯКОВЕНКО

Всеукраїнська казначейська акція «Вишивана моя Україна» розпочалася у 2016 році: біле полотно з нанесеним на нього контуром карти голова Казначейства Тетяна Слюз  привезла казначеям Донеччини та Луганщини, які поклали на карті перші стібки, вишили перші узори, нанесли символи своїх міст та символи мирного життя…
Відтоді «Вишивана моя Україна» побувала в кожній із областей держави. Переходячи від казначейства до казначейства, вона ставала яскравішою, оживала, набираючись тепла рук, що її створювали.
У колег-казначеїв різних регіонів навіть з’явився певний дух суперництва – чий орнамент буде кращим, чия вишивка – бездоганнішою. Змагалися й в описанні процесу: підготовці фотографій і текстів з теплими словами та віршами.
У центральному апараті Казначейства оформлення «Вишиваної України» завершили остаточно, оздобили її гербом та символом миру – голубом, вишили Автономну Республіку Крим. Тож результатом всеукраїнської акції став справжній витвір народної творчості.
А потому карта «Вишивана моя Україна» розпочала свою нову подорож  до кожного з територіальних органів Державної казначейської служби України. Побувала також у Антарктиці у науковців 22-ї Української експедиції, нагадуючи про красу і велич рідного краю.
І ось 20 липня «прибула» до Управління державної казначейської служби України у Вишгородському районі Київської області. Начальник управління Людмила Рибакова прагнула, аби не лише її колеги, а якомога більше вишгородців побачили цей символ єднання та патріотизму. Тож казначеї запросили вихованців Спортивного клубу «Характерник», разом з якими потім вирушили до військової частини № 3027 Національної гвардії України, що у Нових Петрівцях.
– На жаль, ми були обмежені в часі, – розповідає Людмила Рибакова. – Проте при спогляданні цього сакрального оберега і діти, і солдати-нацгвардійці, і ми – дорослі відчули нерозривну єдність поколінь нашого народу, глибокий патріотизм та гордість за свою державу.
«Вишивану Україну» вишгородські казначеї передали своїм колегам із Ірпеня. А по завершенні подорожі областями і районами держави карта повернеться до Києва, де буде представлена на огляд усім охочим. 

 «Вишивана моя Україна»

 «Вишивана моя Україна»

 «Вишивана моя Україна»

 «Вишивана моя Україна»