29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Зіграли, як справжні актори

Валентина ЯКОВЕНКО, методист ЦТ «Джерело»

Нарешті стали відомі результати виступу дитячого драматичного театру «Експромт» міського Центру творчості «Джерело» на X-му ювілейному фестивалі-конкурсі самодіяльних аматорських театральних колективів  «Київська театральна весна-2017», що проходив наприкінці травня ц. р. Нагадаємо, тоді джерельний колектив показав виставу «Оповідання з привидами» за твором Чарльза Дікенса «Різдвяна пісня в прозі» (газета «Вишгород» № 23’2017).
Фестиваль не мав вікових категорій. Тобто, джерельний дитячий колектив змагався із дорослішими театралами, які мають чималий досвід. Проте, гідно виступив, відразу отримав похвалу, і недарма, адже діти продемонстрували досить складне акторське перевтілення.
Журі фестивалю – Ярослав Гранко – заслужений діяч мистецтв, заступник голови національної Спілки театральних діячів України, голова журі, Володимир Федоров – режисер, доцент кафедри режисури Київського національного університету театру, кіно й телебачення ім. І. Карпенка-Карого, Сергій Винниченко – театрознавець – дали наступну оцінку нашому виступу. Так, диплом за вагомий внесок у розвиток дитячого аматорського мистецтва вручили художньому керівнику вистави Наталії Філіповій; за створення добра у виставі – режисеру-постановнику Альоні Ананченко; за кращу чоловічу роль першого плану – Михайлу Закуцькому; за втілення образів Марлі та Духа Майбутнього – Олександрі Колісніченко; за втілення образу Духа Сьогодення – Анастасії Прилуцькій; за втілення образу Племінниці – Анастасії Рудневій; за втілення образу Духа Минулого – Ганні Шигімагіній. 
Вистава отримала номінації «Кращі сценічні костюми», «За втілення добра у виставі». 
– Загалом журі було приємно вражене репертуаром та його режисерським втіленням, – розповідає Наталія Філіпова. – Дякуємо за поради, за те, що додали впевненості нам і нашим вихованцям! Але є ще над чим працювати і до чого прагнути!
Дякуємо батькам за підтримку! А вас, мої любі актори, я обіймаю та люблю! Набирайтеся сил, відпочивайте, бо попереду – непростий, але цікавий шлях, який ми маємо пройти!