29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Шахрайство з банківськими картками

Павло ПАНФЬОРОВ, начальник Вишгородського ВП ГУНП у Київській області підполковник поліції

Шановні громадяни! Працівники поліції вже тривалий час звертають вашу увагу на шахрайські дії з банківськими картками. Зловмисники  кожен день вигадують нові способи заволодіння вашими коштами.

Один із найрозповсюдженіших — коли шахраї дзвонять на мобільний телефон і представляються працівниками банку. Повідомляють про те, що ваша банківська картка заблокована в зв’язку з тим, що з неї сторонні особи нібито намагались зняти кошти, просять назвати останні три цифри з тильної сторони пластикової картки та строк її дії або ж – цифри коду, який приходить на мобільний телефон, для розблокування картки.

 Звертаємо вашу увагу, що будь-які цифри, крім банківського рахунку,  називати стороннім особам заборонено та небезпечно.  Ніколи не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку. Працівники банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані.

Тому, будьте уважні  та обережні з таємними кодами банківських карток. Не розголошуйте  персональні відомості будь – кому, доступ до даних відомостей маєте лише ВИ. Дізнайтеся телефон «гарячої лінії» вашого банку та відразу телефонуйте, якщо підозрюєте, що маєте справу з шахрайством. Чим швидше ви це зробите, тим менше шансів у шахраїв.

В разі, якщо ви стали жертвами шахраїв, повідомляйте по гарячій лінії «102» або ж звертайтесь до найближчого відділення поліції.