28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Рукоділля поважних майстринь

Емма ОДИНОКІНА, голова комітету ЗМІ при Вишгородській міській раді ветеранів
ФОТО – Андрій МАКСІМОВ, «Вишгород»

Нещодавно в приміщенні Вишгородської міської ради ветеранів (вул. Б. Хмельницького, 7) відбулася виставка рукоділля та хобі майстринь поважного віку. Ми прагнули показати, що жінки, вийшовши на пенсію, не полишають активного життя. У багатьох проявляються таланти, про які вони навіть і не здогадувались.
Гостей було не так багато, але всі зауважували, що такі виставки треба проводити регулярно, із залученням більшої кількості як учасників, так і гостей, адже у багатьох майстринь є багато дуже красивих виробів.
Ідея створення виставки належить Зінаїді Ступак — голові комітету по культурно-масовій роботі ветеранської організації. А втілила її в життя Людмила Болдирева, яка сама почала вишивати бісером лише рік тому.
Першою відгукнулася на участь у виставці Людмила Батишкіна зі своїми майстерно виплетеними гачком серветками. Потім і Наталія Рудько — принесла картини своєї мами Валентини Дмитрівни, вишиті хрестиком. Дуже сподобалися всім сукня та шаль Любові Шкільної, вив’язані гачком, роботи Ольги Дяченко, вишиті хрестиком та бісером, капці Олени Христич, зроблені методом валяння. А картини майстрині Олени Кобзар взагалі були поза конкурсом. Її автопортрет сприймався як фотографія, та й картина «Подарунок від лелеки» нікого байдужим не залишила.
Попри те, що кімнатка для виставки, надана міською ветеранською організацією, — невелика і кількість учасників та робіт була обмежена, відвідувачі отримали задоволення і побажали майстриням подальшої творчої наснаги. Чимало добрих слів на адресу майстринь пролунало від начальника відділу з організаційних питань Вишгородської міськради Олени Глави, радника міського голови, президента Благодійного фонду «Святої Ольги» Володимира Малишева, голови районної ветеранської організації Таміли Орел, почесного громадянина міста Ольги Дяченко, які залишили свої записи у книзі відгуків.
Людмила Болдирева не може не відзначити тих, хто взяв участь у створенні виставки, — Анатолія Козака і Андрія Пироженка, майстринь Людмилу Желтякову, Людмилу Коренюк, Ніну Клименко, Євгенію Данилову, Петра Підлісного, Аллу Курочкіну, Тетяну Ануфрієву, Лідію Фесюк.
Здоров’я усім майстриням та здійснення творчих задумів!

Image002

Image003

Image004

Image001