29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Хто перевізник?

Влас. інф.

Другого лютого в малій залі адмінбудинку відбулось засідання комісії по транспорту при Вишгородській РДА. Як завжди — за активної участі громадськості, районного і міського депутатського корпусу.
Ішлося про якість обслуговування на районних маршрутах, тарифну політику і виконання законів про пільги. Із перевізників були присутні керівники ТОВ «Димерське АТП» і «Авто-Лайн» та начальник відділу пасажирських перевезень і юрист ТОВ «АТАСС-Бориспіль».
Голови сільрад і мешканці району, зокрема ветерани і учасники АТО, вчергове озвучили справедливі нарікання і на «людський фактор», і на бездіяльність керівництва перевізників, ба, навіть дійшли до претензій державного масштабу.

Влада міста й району вкотре висловилась ЗА інтереси пасажирів.
Так, міський голова Олексій Момот поінформував присутніх, що як очільник міської громади не допустить колапсів, подібних цьогорічному різдвяному (коли два дні транспорт до столиці майже не функціонував), а договір на компенсацію витрат на перевезення пільгових категорій населення буде укладатись міською радою лише із законним перевізником.
В. о. голови Вишгородської ВРДА Вячеслав Савенок наголосив: людей не цікавлять судові спори між перевізниками («Авто-Лайн» і «АТАСС-Бориспіль»), їх цікавить нормальне транспортне сполучення — зручне і безпечне.
На запитання представника державної влади в районі юрист «АТАСС-Бориспіль» відповіла однозначно: «Будемо виконувати рішення конкурсу. На маршруті № 397 залишиться переможець. КОДА обіцяла провести тендер».
До слова, профільна комісія міськради направила звернення до КОДА щодо визначення перевізника, а також стосовно організації нових маршрутів.