29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Спортивне «Сузір’я»

4

Суддівська колегія
ФОТО — архів ФСТ «Україна», спеціально для «Вишгорода»

Україна відзначила перший ювілей своїх Збройних сил. 25 років — це зрілість і потуга. Це зданий екзамен у боротьбі з «братнім» агресором. І в школі «Сузір’я» це не просто пафос — меморіальна дошка доносить до всіх нас, що учень цієї школи Єрмаков Євген віддав своє життя у кривавій битві в зоні АТО на Сході держави – за незалежність і процвітання нової України.
Український теоретик і публіцист Юрій Липа якось написав, «війна є природним станом держав» — здійснення цього постулату ми бачимо в діях нашого північного сусіда на Донбасі і на Чорноморському театрі битви за захоплення«Малоросії».Тому є велика сила в заходах патріотичного виховання нових поколінь українців, які показують, що наш народ — козацького роду і здатен демонструвати козацьку міць у захисті України.
На відзначення Дня Збройних сил оргкомітет школи (директор Тетяна Волотовська, завуч Людмила Федоряченко, вчителі фізкультури Наталія Свінчак, Володимир Кабачинський, Василь Кондратенко) організував і провів традиційні змагання старшокласників «Козацькі звитяги-2016» з народного багатоборства в оригінальних трактовках і постановках.
Спортивна зала школи кипіла емоціях: змагались дві команди — збірна 10-х та 11-х класів і збірна 9-х класів. У низці естафет: «Арка» (піхотна атака), козацький хокей, верхогони в лантухах, еквілібристика з м’ячами — в більшості випадків перемогла команда 9 класів.
У вправі «підтягування у висі» кращим був Богдан Войтак (9-А) —21 раз, 2-ге місце посів Костянтин Черкай (11-IТ-клас) — 19 разів, трійку замкнув Сергій Полоз (10-А клас) — 16 разів. У вправі з метання козацької довбні переможцем став Андрій Шостак (9-А кл.).
Заключний тест — перетягування кодоли (линви, канату — ред.) — виграла команда 9-х класів, і цей успіх став великим доважком до загальної перемоги цієї збірної. У суддівській колегії брали участь суддя республіканської категорії Анатолій Мисько та отаман козачок-берегинь Лідія Мельникова.