29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

СОНЯЧний талісман для Гліба

1

Ольга ТРЕТЯКОВА, завідувач ДНЗ «Сонечко»
ФОТО — Олена ІГОНІНА, керівник гуртка «Веселі промінчики»

ДНЗ «Сонечко» приєднався до міжнародного флеш-мобу «Капелюха — на вуха», який пройшов 14-15 жовтня у соціальних мережах на підтримку паліативної допомоги дітям. Люди надівали капелюха, фотографувалися і викладали у себе на сторінках фото зі словами, що вони — за розвиток паліативної допомоги, такими діями привертаючи увагу інших до цієї проблеми.
Паліативна допомога – це комплексний підхід, що дозволяє поліпшити якість життя пацієнта та членів його родини, які зіштовхнулися із тяжкою недугою.
Оскільки ця тема мало відома, але дуже важлива, колектив ДНЗ «Сонечко» не вагаючись вирішив підтримати хворих дітей: розповісти людям, що таке паліативна допомога, навіщо вона потрібна, а також зібрати кошти на лікування.
Декілька днів ми робили талісман милосердя із фетру (жіночий силует у капелюсі відображає любов, турботу, тепло; жінка — це мати, яка дає надію та спокій).
13 жовтня усі, хто заходив до садочка, придбали талісман. Зібрані кошти (3450 грн) керівництво закладу відвезло у відділення дитячої онкології Національного інституту раку — дворічному Глібу Гайворонському, який зараз готується до аутотрансплантації.
У відділені нас зустріла керівник БФ «Краб» Лариса Лавренюк, познайомила з мамою Гліба. Мама була дуже вдячна за допомогу, оскільки близько року тому загинув її чоловік і вона залишилася сам на сам зі страшною недугою єдиної дитини.
Лікування довготривале і дороге, тож хто хоче допомогти Глібу відчути радість дитинства — перераховуйте кошти на карту Приватбанку: 4149 4978 6272 4004 (Гайворонська Лілія Олександрівна).

002

003

001