29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

День Учителя в Технічному ліцеї

Марія МОКРА, Владислав БОРЗОВЕЦЬ, ліцеїсти ІV курсу (11-го класу)

Одночасно зі Святом вчителя у Технічному ліцеї традиційно проводиться День учнівського самоврядування. Поштовхом до саме такої форми проведення стало бажання дати можливість учням відчути себе вчителями, тим самим приносячи іншим учням велику кількість інтриги та радості, а вчителям — повернутись у їхні шкільні часи.

Таким чином, учнями «Супер-класу» були вчителі Технічного ліцею разом із директором навчального закладу Ларисою Савчук та батьки, які із задоволенням виявили бажання поринути у шкільні роки.

Майбутні випускники — учні 11 класу — спробували себе у ролі вчителів-предметників, класних керівників, заступників директора та директора. І дійсно, як ніхто, розкрили для себе всі принади професії Вчителя.

У цілому всі були задоволені Днем самоврядування та Святом вчителів: учні — почуттям виконаного обов’язку, а вчителі — святковою атмосферою та знаннями, отриманими від учнів-вчителів.

Проте день ще не закінчився… Одинадцятикласники на чолі з класним керівником Валентиною Ліщинською та батьками поїхали до Києва — на екскурсію до славетного НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського». Усі були вражені неймовірною атмосферою цього навчального закладу, неповторним стилем його будівлі: тонке поєднання елементів барокко, що залишилися ще з минулого століття, і сьогодення. Учні мали змогу на собі відчути дух історії, науки та творчості, що залишив свій яскравий відбиток, зроблений студентами, на стінах цієї будівлі; побачили пам’ятники видатних людей, науковців, що прославили інститут, а разом з тим — і Україну, своїми винаходами.

Загалом екскурсія була цікавою та дуже пізнавальною. В учнів з’явилося почуття гордості за своїх талановитих пращурів, які намагалися змінити життя людства.

Недивлячись на страшенну втому, всі залишилися задоволеними та щасливими. У повітрі лунав радісний дзвін голосів від вражень про захоплюючу подорож ліцеїстів 11-го класу Технічного ліцею НТУУ «КПІ» та їхнього «Дня самоврядування».

002

003

004

001