28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

ЗАСТУПНИКА ГОЛОВНОГО ПРОКУРОРА КИЇВЩИНИ СПІЙМАЛИ НА ОБОРУДЦІ В 300 МЛН ГРН

Про це повідомив перший директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник. Співробітники Національного антикорупційного бюро України затримали  заступника керівника прокуратури Київської області. 

“Артем Ситник: щойно було затримано заступника керівника прокуратури Київської області. Сума – 300 млн грн”, – йдеться у повідомленні НАБУ в Twitter.

В прес-службі Бюро ТСН.ua повідомили, що прокурор був затриманий за завдання збитків державі в особливо великому розмірі.  “Була розроблена злочинна схема з виведення цукру з державної власності Аграрного фонду України”, – зазначили в НАБУ.

Затриманому інкримінують зловживання службовим становищем. 

Ситник також повідомив, що мова йде про 30 тисяч тонн цукру. За його словами, “так співпало, що цей заступник прокурора області працював у кабінеті “діамантового” прокурора Корнійця”.

Пізніше екс-заступник генерального прокурора України Давід Сакварелдізе назвав прізвище заступника керівника прокуратури Київської області, якого затримали через злочинні схеми на 300 мільйонів гривень. Ним виявився один з чотирьох заступників прокурора Київщини – Олександр Колесник.