29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Про звернення до Президента України, Генеральної прокуратури України, Київської обласної ради

Рішення від 18 квітня 2016 року № 9/1

Керуючись Коституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада ВИРІШИЛА:
1. Звернутися до Президента України — Гаранта Конституції з проханням взяти під особистий контроль справу Момота О. В. та забезпечити беззаперечне дотримання захисту прав людини.
2. До Генеральної прокуратури України направити дане рішення з проханням щодо забезпечення неупередженого, об’єктивного та всебічного проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 420161100000000209 від 09.04.2016 року за підозрою Вишгородського міського голови Момота О. В. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК України та неухильного дотримання норм законодавства (ч. 2 ст. 216 та ч. 5 ст. 36 КПК України), стосовно розгляду цієї справи Національним Антикорупційним Бюро, а також щодо зміни запобіжного заходу Момоту О. В. на не пов’язаний з триманням під вартою.
3. Звернутися до Київської обласної ради щодо ініціювання скликання позачергової сесії для розгляду питання щодо інформування прокурором Київської області депутатів Київської обласної ради про свою роботу, в тому числі по справі Момота О.В., та за результатами такого інформування прийняти відповідні рішення.
4. Направити дане рішення до вказаних адресатів.
5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на Комісію з питань законності, депутатської етики, контролю за виконанням рішень ради та її виконавчого комітету Вишгородської міської ради Київської області та заступника міського голови з питань діяльності її виконавчих органів Іванова Т.С.

Секретар ради Т. БРАЖНІКОВА