29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Максим Мельничук вручив нагороди маленьким вершникам

Прес-служба КОДА

Субота 9-го квітня запам’яталася півсотні дітей із різних куточків країни «змішаними» емоціями – хвилюванням, переплетеним із митями перемоги, гордістю за продемонстрований успіх та хвилинами радості за отримання бажаних результатів і визнання. Усі ці емоції вирували на дитячих кіно-спортивних змаганнях, що відбулися у селі Козин Обухівського району на базі місцевого кіно-спортивного комплексу. Сюди приїхало близько 60 дітлахів зі столиці, Київщини, Дніпропетровська та інших міст і регіонів. Деякі з них вперше, а деякі вже у черговий раз демонстрували майстерність верхової їзди та вміння «виступати» у парі з конем.

Привітати маленьких вершників та вручити їм почесні відзнаки приїхав голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук. Керівник області поздоровив юних спортсменів із гарними виступами, а також підкреслив їх бажання розвиватися і бути лідерами на вибраному шляху.

Принагідно голова Київської ОДА окреслив основні завдання для розбудови спортивної інфраструктури Київщини. Немає сумнівів, що матеріально-технічна база багатьох об’єктів інфраструктури потребує модернізації, а то й повного оновлення. Тому чимало зусиль буде докладено до розробки відповідної регіональної програми, яка враховуватиме не тільки фінансові потреби галузі, але й специфіку спортивної інфраструктури у розрізі районів.

«Працюємо над розвитком та удосконаленням регіональної програми «Київщина спортивна». Програма має враховувати специфіку кожного району, адже десь спортивно-оздоровча база задовільна, а подекуди роботи не початий край. Маємо багато талановитих спортсменів, які гідно представляють Київщину на змаганнях різного рівня – як загальноукраїнського, так і європейського та світового. Однак для виховання сильних поколінь спортсменів потрібна відповідна матеріально-технічна база. Необхідно покращити стан стадіонів, побудувати більше басейнів, створити умови для тренувань людей із фізичними особливостями. Над усім цим працюватимемо і сподіваємося на успіх у цій справі», – зазначив Максим Мельничук.

Відзначимо, що учасниками даного спортивного турніру були діти без спортивного розряду. Судді оцінювали не пару «вершник та кінь», а майстерність самого юного вершника. Першочергову увагу журі звертали на те, як вершник тримається на коні і наскільки вдало та спритно знаходить вихід із можливих непередбачуваних ситуацій. Також пильно оцінювалося вміння юного спортсмена виконувати команди та рекомендації тренера.