Олександр КОНОНЕНКО
ФОТО — Олександр КОВАЛЕНКО
Напередодні Нового року у Нових Петрівцях відкрився цех Українського Центру переробки меду. Підприємство уклало угоди на постачання своєї продукції з більш як десятком країн.
Відкриття пройшло досить урочисто — за участі районного керівництва, підприємців, керівників підприємств та організацій району. Початок роботи освятив настоятель Вишгородського храму Бориса і Гліба протоієрей Димитрій.
«Солодке» виробництво — цех гомогенізації Українського Центру переробки меду. На сьогодні Центр має Ліцензію на експорт меду до США, Китаю, Індії, Японії, Німеччини, Чехії, Польщі, Люксембургу, Нігерії, Шрі-Ланки. Перша черга підприємства працюватиме на процес гомогенізації, мед очищатиметься та фасуватиметься у тару 290 кілограмів (для промислової переробки). Коли буде запущено другу чергу цеху, то фасування здійснюватиметься у скляну тару по 200-400 грамів. Ця продукція постачатиметься вже безпосередньо у торгову мережу. Планується, що коли цех запрацює на повну потужність, тут буде створено близько 50 нових робочих місць.
Український Центр переробки меду вже співпрацює з пасічниками Київської, Полтавської, Чернігівської, Житомирської, Сумської та Запорізької областей. «У подальшому, плануємо, що ця співпраця розшириться, — розповідає один із засновників Центру Олександр Приходько. — Український мед пройшов дослідження в Німецькій науково-дослідній лабораторії QSI на 70 видів антибіотиків, підтверджено його високу якість. На моє глибоке переконання, такі підприємства, що використовують національну сировину і забезпечують роботою українців, повинні мати найактивнішу підтримку з боку держави. За такої підтримки ми зможемо внести в розвиток національної економіки і її стабілізації значний вклад».