29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Із 14 нагород — наших три

2

Збірна команда Вишгорода з кіокушинкай карате
ФОТО — архів спортклубу «Комета»

14 листопада у м. Софія (Болгарія) відбувся відкритий Кубок ханши Стіва Арнейла з кіокушинкай карате — Відкритий міжнародний турнір за «Кубок хансі» за версією IFK, серед дітей, юнаків, юніорів, чоловіків і жінок (в розділі «Куміте»). Поїздку збірної України організував Національний представник ІFК в Україні — шихан Олег Середа (5 дан, м. Київ) і Віктор Баленко (2 дан, м. Київ), який також виступив у ролі рефері від України.
Вишгород представляв спортивний клуб «Комета»: Дмитро Виниченко, Тетяна Якубовська, Богдан Ялагузян (керівник клубу і президент Київської обласної федерації — Олександр Чертков (2 дан). Загалом, у Кубку ханши взяли участь 197 спортсменів із 12 країн.
Ханши Стів Арнейл, володар 10-го дана — Президент міжнародної федерації IFK, особисто вручав нагороди всім призерам змагань, а наступного дня провів традиційне тренування для старших поясів та інструкторів.
Збірна України за результатами змагань поклала в свою скарбничку 14 нагород різного ґатунку. Хлопці, які вибороли перші місця, окрім кубків і медалей, отримали від організаторів по комплекту кімоно, а Анна Іздебська, ставши чемпіонкою, виграла також грошовий призовий фонд, який розігрувався між усіма дорослими учасниками 18 років+.
Вишгородці з СК «Комета» також стали володарями Кубка ханши Стіва Арнейла. Перші місця посіли: Богдан Ялагузян (юніори 16-17 років, 75 кг + абсолютка; тренери — Олександр Чертков і Юрій Соколовський); Тетяна Якубовська (юніорки 14-15 років, 55 кг + абсолютка; тренер — Юрій Соколовський).
Бронзову нагороду завоював Дмитро Виниченко (12-13 років, до 40 кг; тренери — Олександр Чертков і Юрій Соколовський).
Вітання нашим бійцям, керівникам клубів, тренерам із гідним представленням України на міжнародній арені. Щира подяка батькам спортсменів, національному представнику ІFК в Україні шихану Олегу Середі і спонсору — Міжнародному взаємному фонду «Меркурій» за надану форму із символікою (футболки і шапки) для всієї команди.
Попри на високу конкуренцію, Україна показала один із найвищих результатів, а також високий потенціал вишгородських спортсменів.
Осу!