28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Допоможіть сусідці

Вікторія ШМИГОРА

У селі Нові Петрівці на вулиці Новокиївській близько півночі 20 жовтня пролунав потужний вибух. Сильно обгорів 67-річний чоловік. Із опіками 80% тіла він був госпіталізований до лікарні. Значні ураження шкіри виявилися несумісними з життям.

Чоловік відчув запах газу в гаражі і пішов у будинок вимкнути електрику. У цей момент спалахнула іскра і прогримів вибух. «Зірвало» кисневі балони та машину на газу, які стояли в гаражі. Вибух був таким потужним, що в сусідніх будинках повилітали вікна, а з дахів позривало шифер.
Ударна хвиля вщент рознесла господарчі будівлі на сусідніх подвір’ях, знесла паркани, покривши все смогом. У домі сусідки Валентини Звірко, яка перед сном тихо-мирно дивилася телевізор, повилітали шибки, вилетіли двері…
«Перша думка – війна…,– розповідає жінка. – Посипався посуд із серванта, штукатурка зі стелі, скло з вікон. Упала картина на голову. Почулися крики сусідських дітей.
Коли вискочила у двір – оторопіла. Зі сторони сусідів стояв величезний стовп вогню і чорного диму… Кинулась розмотувати шланги з думкою, що треба терміново загасити вогонь. Хтось кричав: «Тікай, там балони з газом!» Все, як у кошмарному сні…
По допомогу у відновленні пошкодженого свого помешкання звернулась до сільради – там сказали, що грошей немає. Спасибі, допомогли із Межигір’я, де працює донька Аліна: залатали дах, горище відремонтували, зняли мірки з вікон».
Валентина Звірко, яка з жахом згадує ту ніч, дякує Денису Тарахкотелику, Мирославу Могилю та Андрію Вишняку за допомогу в ремонті її будинку.
А ще – переймається тим, аби односельці допомогли її найближчій сусідці Олені Куліш, яка разом із донькою та онучкою живе поруч, по Новокиївській, 128, кв. 2 (її двір і помешкання – найближче до місця вибуху і тому дуже зруйновані). Сама Олена після пережитого знаходиться у лікарні. А її родині, в якій – самі жінки, дуже потрібна посильна чоловіча допомога, а також будівельні матеріали.