28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Новий навчальний — вперше і востаннє…

Галина МАКАРЕНКО
ФОТО — автор, спеціально для «Вишгорода»

1 вересня, День знань… Для всіх цей день особливий і хвилюючий, бо відкриває в житті ще одну важливу сторінку.
Причин для хвилювань вистачає. Адже педагогічному колективу слід було підготувати до початку нового навчального року приміщення, вибудувати організаційно-навчальний процес так, щоб кожна хвилина занять була використана найефективніше. Директор Вишгородської загальноосвітньої школи №1 Олег Тимченко, вітаючи школярів з початком нового навчального року, зауважив, що педколектив готовий давати знання і чекає від учнів зацікавленості в їх отриманні. Вчителі, учні та батьки сьогодні — одна родина, і дуже важливо разом долати усі перешкоди, щоб юне покоління стало не тільки освіченим, а й підготовленим до життя.

Батьки турбувались про те, щоб у цей складний час спорядити дитину до школи, забезпечивши необхідним приладдям і книжками, підібравши зручний і не занадто дорогий одяг. Школярі зі стажем ідуть до школи впевнено, бо вже знають що до чого, хоча старшокласники й переймаються тим, аби «на виході» отримати гідний атестат.
А ось першачки… Вони розгублені і схвильовані, потрапивши у цей незвичний для них світ, багато хто зі сльозами не може відірватись від батьків. Добре розуміють, що треба йти до школи, що навколо них такі ж дітки і з багатьма вони подружаться. Але ж як без мами?.. Тепер «мамами» доведеться бути класним керівникам і няньчитись із першачками, допоки ті не відчують себе впевнено в стінах школи.
У школі — чотири перших класи, і класні керівники під музику і оплески присутніх виводять унів на урочисту лінійку. З квітами, жовтими і блакитними кульками, практично всі у вишиванках — оце крокує майбутнє нашої України, її надія, її розум! І саме такі сподівання висловлювали представники педагогічного колективу, міської влади та громадських організацій, батьки та підприємці, котрі завітали на свято, бажаючи школярам успіхів у навчанні, вчителям та батькам — терпіння і наснаги. До речі, Спілка підприємців Вишгородщини подарувала школі ноутбук — це, безперечно, їхній внесок у розвиток навчального закладу і юну громаду вишгородчан.
…Корзини квітів, як данина шани і поваги тим, хто боровся і загинув за мирне небо України, за її незалежність, квіти улюбленим вчителям (серед почесних гостей свята було і чимало колишніх викладачів школи), жовто-блакитні кульки — у небо, як салют новому навчальному року і новим надіям. Перший дзвоник — і ось одинадцятикласники ведуть першокласників до класів на перший урок, бажаючи, щоб він став для них початком цікавого і змістовного життя.