29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Крадія затримано. Триває судовий розгляд

Інна ГЛУЩЕНКО, стажист прокуратури Вишгородського району

До Вишгородського РВ ГУ МВС України в Київській області в період з лютого 2014 по квітень 2015 р. звернулися 11 мешканців району з повідомленнями про крадіжку особистого майна. Всі крадіжки мали індентичний характер, а саме — викрадення майна з проникненням у житло. При цьому злочинець використовував лом.

За результатами оперативно-розшукових заходів працівниками Вишгородського РВ встановлено особу злочинця — ним виявився житель м. Києва.

З лютого 2014 р. по квітень 2015 р. він вчинив крадіжки, внаслідок яких потерпілим завдано матеріальної шкоди на загальну суму 53 550 грн.

Разом із тим, на початку травня 2015 р. цей же громадянин, під виглядом покупця,в одному з населених пунктів Вишгородського району зустрівся з власником автомобіля «Renault Kangoo». Оглядаючи авто, він запропонував власнику здійснити тестовий проїзд та, не дочекавшись, доки той сяде до салону, рушив у бік Києва. Там його затримали працівники ДАІ з обслуговування Вишгородського району при УДАІ ГУ МВС.

Прокуратурою району до Вишгородського районного суду скеровано акт за обвинуваченням злочинця у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, вчинено повторно) та ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинено повторно) КК України.

Обвинуваченому обраний запобіжний захід – тримання під вартою.

Триває судовий розгляд.

(Довідково: санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років, а за ч. 2 ст. 289 КК України — позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років із конфіскацією майна або без такої.)