28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Депутати просять ЗМІ не допустити приходу до влади корумпованих чиновників часів Януковича

Шановні колеги!

Просимо Вашої підтримки у розповсюдженні надважливої новини.
Народним депутатам нашого об*єднання надходять звернення від представників бізнесу та співробітників Держмитниці стосовно того, що в органи ДФС повертаються схеми корупційних поборів 2010–2014 рр. На умовах анонімності наші джерела стверджують, що зараз на українській митниці плавно відбувається реінкарнація корупційних схем Януковича-Калєтніка.
Зокрема, нашим депутатам стало відомо, що такий собі Геннадій Романенко – кум екс-керівника митниці часів Януковича Ігоря Калєтніка, фігурант корупційних розслідувань 2011-го року та колишній голова Київської міжрегіональної митниці Міндоходов, який особисто сприяв ввезенню з Російської Федерації на територію України спецзасобів та зброї, якими вчиняли розправи над людьми на Майдані  – нещодавно став радником на громадських засадах начальника Державної фіскальної служби Романа Насірова.

«Таке кадрове призначення, нехай навіть на громадських засадах, суперечить принципам революції Гідності та не відповідає вимогам нової політики держави», – пише народний депутат (фракція «Народний фронт»), член МДО «Депутатський контроль» Максим Поляков у своєму блозі «Почему молчит Насиров? Реинкарнация схем Януковича-Калетника на Гостаможне» на «РБК-Україна» (http://www.rbc.ua/rus/opinion/pochemu-molchit-nasirov-reinkarnatsiya-shem-1435057428.html)

Мало того, що, відповідно до закону «Про очищення влади», Романенко мав би бути давно люстрований, зараз він зараз особисто проводить «співбесіди» на ключові посади в органи ДФС України. Саме цим він і займався в часи своєї роботи у кума Ігоря Калєтніка: шукав «потрібних» людей для збору «данини» по регіонах.

«Сигнали, які до мене надходять свідчать про те, що головне завдання Романенка сьогодні залишилося незмінним  відродити корупційні схеми «кадрового спрощення» часів Януковича-Калєтніка і знову поставити на ключові посади в органи митниці винятково лояльних до себе людей» , – пише народний депутат (позафракційний), член МДО «Депутатський контроль» Віталій Купрій у своєму Facebook (https://www.facebook.com/vitaliy.kupriy/posts/992701647430432?fref=nf).

Народні обранці, члени «Депконтролю» вважають призначення Романенка прямим порушенням принципів та ідеалів Революції Гідності.

Тож просимо Вас, як журналістів провідних українських ЗМІ і просто небайдужих, свідомих громадян, розповсюдити цю інформацію і спільними зусиллями не допустити приходу до влади корумпованих чиновників часів Януковича, та позбавити їх можливості впливу на ухвалення будь-яких рішень в нашій державі.

Заздалегідь вдячні за проявлену громадянську позицію!

Зі своєї сторони депутати МДО «Депутатський контроль» вже надіслали відповідні звернення до Президента України Петра Порошенка та Прем*єр-міністра України Арсенія Яценюка. Копії оригіналів – у прикріпленому файлі.

З повагою,
прес-служба Міжфракційного депутатського об’єднання 
“ДЕПУТАТСЬКИЙ КОНТРОЛЬ”
01001, Київ, вул. Грушевського,10
[email protected]  | www.depcontrol.org
www.facebook.com/depcontrol