29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

В УРЯДІ ЗАТВЕРДИЛИ ПРАВИЛА ВИЛУЧЕННЯ ЦИВІЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ ПІД ЧАС МОБІЛІЗАЦІЇ

Кабінет міністрів України визначив порядок вилучення транспорту на час мобілізації.

Уряд опублікував у новій редакції “Положення про військово-транспортні обов’язки”, відповідно до яких може здійснюватися безкоштовне залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ і підприємств, пише “Інтерфакс-Україна”.

Цими положеннями визначено, що під час мобілізації, для потреб військових може здійснюватися безкоштовне залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності на умовах повернення їх після оголошення демобілізації. Залучати цивільні транспортні засоби будуть військові комісаріати.

Водночас документом передбачено порядок компенсації шкоди, завданої транспортним засобам і техніці в результаті їх залучення з мобілізації.

Крім того, у положеннях вказано, що від передання транспортних засобів під час мобілізації можуть звільнятися підприємства, установи та організації у зв’язку з виконанням ними встановлених мобілізаційних завдань, а також за умови, що їх транспортні засоби і техніка задіяні у виробничому процесі виконання мобілізаційних завдань, зазначають урядовці.