28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

На Київщині вилучено бойові патрони





На Київщині триває цільова профілактична операція «Зброя та вибухівка», основними завданнями якої  виявлення каналів надходження зброї до діяльності організованих злочинних груп, затримання осіб, які виготовляють і збувають зброю та вибухівку, а також вилучення зброї, що зберігається незаконно.

Перебуваючи в зоні єдиної дислокації співробітники Державної служби охорони щоденно спільно із правоохоронцями регіональних відділень міліції, цілодобово несуть службу по  забезпеченню безпеки громадян, їх життя та здоров’я, проводять перевірки громадян щодо несанкціонованого зберігання зброї.

Так, за останню добу в ході перевірки оперативної інформації міліціонери охорони спільно із дільничними інспекторами Вишгородського відділення міліції затримали 30-річного мешканця Хотянівки Київської області. При огляді особистих речей в чоловіка  виявили 10 набоїв калібру 7.62, та 6 малокаліберних патронів.

Того ж дня в селі Дібрівка, Київської області, за оперативною інформацією бійці ДСО затримали 35 річного місцевого жителя, в якого при огляді особистих речей виявили 9 патронів, схожі на бойові припаси. Походження та призначення набоїв чоловік пояснити не зміг.

В обох випадках на місце події була викликана слідчо-оперативна група, яка задокументувала дані факти. Небезпечні знахідки вилучено, та направлено на експертизу, до експертно-криміналістичного управління Київської області.

По даним фактам відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Досудове розслідування триває.

Вартові порядку вкотре звертаються до громадян про надання інформації стосовно осіб, які можуть бути причетними до незаконного зберігання зброї, боєприпасів чи викликають підозру, а також про факти виявлення підозрілих сторонніх предметів (пакетів, сумок та інше). Що до осіб, які добровільно здадуть зброю, вибухові речовини або боєприпаси правоохоронцям, звільняються від кримінальної відповідальності.

 УДСО при ГУМВС України в  Київській області