29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Про лічильники





У столиці почали ставити лічильники на гарячу воду і тепло. Не всі кияни задоволені тим, ЯК це відбувається (див. телепередачу під рубрикою «Дістало!» 22.12.2014, «Новий канал»). Що і як у Вишгороді — ми поцікавилися у водо- і теплопостачальників.

За інформацією заступника директора ВРКП «Вишгородтепломережа» Галини Коваль, процес, який зараз «кипить» у столиці, Вишгород проминув ще у 2000-2006 роках. Саме тоді року в нашому місті масово встановлювали квартирні лічильники для обліку гарячої води та загальнобудинкові пристрої обліку теплової енергії в багатоповерхівках.
Відтоді ці лічильники — залежно від типу — раз на 1-3 роки здають на повірку до «Укрметтестстандарту»: кооперативні будинки і ОСББ — за власний кошт; в житловому фонді міста це робить КПЖ і КГ (як повідомив директор КПЖ і КГ Михайло Шененко, мешканці за це не платять).
Жодних проблем із встановленням у квартирах приладів обліку споживання холодної води. Мешканець (власник) купує такий лічильник, який йому подобається, встановлює його і запрошує контролера Вишгородського міського комунального підприємства «Водоканал» — зафіксувати початкові покази.
«Помешкань з лічильниками холодної води у Вишгороді — 95 % від загальної кількості, — стверджує директор ВМКП «Водоканал» Георгій Чебан. — А от решта… Десь прописаний один пільговик, а мешкають до восьми осіб. У приватному секторі щедро поливають городи — без обліку води з міського водопроводу.
Врешті ці видатки доводиться сплачувати всім вишгородцям. На мою думку, потрібно вводити 100-відсотковий індивідуальний облік споживання води».