28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Порошенко підписав закон, що спрощує отримання спадщини





Законом скасовується обов’язкове проведення оцінки майна. 

Президент підписав закон № 1709-VII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо деяких питань спадкування)”. Нагадаємо, що раніше Рада спростила отримання українцями спадщини

Про це ТСН повідомили у прес-службі глави держави.

Закон спрощує процедуру оформлення спадщини і реєстрації прав громадян на успадковане ними нерухоме майно, насамперед на селі. Тепер мешканці сільських населених пунктів зможуть оформити необхідні документи за місцем проживання. Це не лише робить відповідні послуги більш доступними для спадкоємців, а й зменшить часові та грошові витрати на їх оформлення.

Коментуючи підписаний закон, перший заступник глави АП Геннадій Зубко відзначив, що прийняття цього документу є реалізацією одного з напрямків децентралізації влади, адже органам місцевого самоврядування сільських населених пунктів надаються повноваження щодо оформлення спадщини.

Крім того, законом скасовується обов’язкове проведення оцінки майна і встановлюється нульова ставка оподаткування у випадках спадкування майна спадкоємцями першої та другої черги. Тобто у разі оформлення спадку від чоловіка-дружини, батьків-дітей, баби-діда, брата-сестри.