28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Яценюк розповів, як пропонує формувати новий уряд

Лідер Народного фронту Арсеній Яценюк заявляє, що уряд має формуватися на принципах формування Європейської комісії.

Про це він заявив на брифінгу у середу.

“Формування складу уряд має відбуватися так само, як складається Європейська комісія. Ми не поділяємо квотний принцип, і тому декларую принцип політичної відповідальності кожної політичної сили, яка делегує свої представників до складу Кабінету міністрів”, – повідомив він.

“Звертаюсь до політичних партій, яких я вже назвав, з тим, щоб до понеділка офіційно представити кандидатури на посади членів Кабінету міністрів з окресленням сфери повноважень, яку така кандидатура може взяти”, – зазначив він.

Далі пропонується наступний підхід. Ви пригадуєте, як ми формували чинний склад Кабінету міністрів? Це було на Майдані. Більше ніякої кулуарщини і призначення міністрів за закритими дверима не буде”, – наголосив він.

“Кожен кандидат на 10 хвилин подає свою презентацію бачення реформ і змін в тій галузі, за яку він вірогідно буде відповідати. Далі 2 години на запитання і відповіді, так само, як і по регламенту Єврокомісії: питання 1,5 хвилин, відповідь – 2 хвилини. Країна повинна побачити всіх претендентів на цю надзвичайно відповідальну і складу роботу”, – зазначив  Яценюк.

Він також підтвердив, що коаліційна угода і формування уряду – “це не акціонерна угода про розподіл країни, а це угода про політичну відповідальність за долю держави”.

Українська правда