28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Виборчий список “Блоку Петра Порошенка” очолив Кличко

Першим номером у виборчому списку “Блоку Петра Порошенка” став мер Києва Віталій Кличко. “Блок Петра Порошенка” та партія “УДАР” вирішили йти на вибори спільно.

Віталій Кличко

Віталій Кличко

Виборчий список “Блоку Петра Порошенка” очолив мер Києва Віталій Кличко. Про це оголосили у неділю, 14 вересня, на партійному з’їзді, що відбувся у Києві, повідомляє інформаційне агентство “Інтефакс”. Другу позицію у списку одержав екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. На третьому місці опинилась лікарка Ольга Богомолець, на четвертому – віце-прем’єр Володимир Гройсман, а завершує першу п’ятірку колишній голова Меджлісу кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв.

Як повідомив Віталій Кличко журналістам, він не збирається залишати посаду мера Києва, незважаючи на рішення очолити виборчий список “Блоку Петра Порошенка”, оскільки “було б нечесно залишити посаду мера і піти працювати в парламент”. Він також розповів, що “УДАР” і “Блок Петра Порошенка” узгодили виборчий список без квот і якогось відсоткового співвідношення, натомість були домовленості щодо окремих людей.

До списку “Блоку Петра Порошенка” потрапили також полковник ВПС України Юлій Мамчур, народні депутати Марія Матіос, Микола Томенко, Ірина Геращенко, Руслан Князевич, Юрій Стець і Віталій Ковальчук. Ідуть на вибори з цим блоком і міністр освіти Сергій Квіт, а також журналісти Сергій Лещенко, Мустафа Наєм і координатор руху “Чесно” Світлана Заліщук.

Дострокові вибори до Верховної Ради України мають відбутися 26 жовтня.