29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Журналісти закликали Єфремова припинити брехати

Українські журналісти влаштували обструкцію лідеру фракції Партії регіонів Олександру Єфремову на брифінгу після погоджувальної ради

Про це повідомляє кореспондент Української правди в понеділок

Єфремов вийшов на брифінг і став повторювати вчергове пропагандистські тези Кремля, при цьому звинувачуючи українські ЗМІ в необ’єктивності.

На питання про ініціативу ПР подати позови до міжнародних судів, зокрема як він дивиться на те, щоб ті позови до Гаазького трибуналу були подані екс-президентом Януковичем, колишнім прокурором та головою МВС Пшонкою і Захарченком, які провокували масові вбивства на Майдані, та привели до російської агресії, Єфремов відповів:

“У мене немає фактів, які б це підтверджували, і ми подаватимемо позов проти тих, хто застосував війська проти мирних громадян на сході”.

 

У відповідь на це журналісти хором стали ставити запитання, звідки в цих мирних громадян зброя російського виробництва, чому на Донбасі жорстко катують і вбивають людей. Єфремов почервонів і відповів:

“Якщо ви хочете, щоб я був тією грушею, на яку б ви вилили всю свою ненависть, то будь ласка, я тут постою. Якщо так, то будь ласка, кричить і покажіть по своїх каналах те, що не відповідає дійсності. Тому я насамперед раджу вам стати журналістами” – сказав він.

Відповідаючи на питання, про те, що Ахметов фінансує сепаратистів, про що російським “об’єктивним” ЗМІ говорять вже самі сепаратисти, Єфремов сказав, що “немає подібних фактів”.

“Я передаю думку людей, серед яких я живу на Луганщині. Треба сідати за сіл переговорів, негайно відводити війська і припинятиантитерористичну операцію”, – сказав він.

На повторне питання, звідки в мирних людей, серед яких він живе, зброя російського виробництва, Єфремов сказав, що очевидно “зброя була захоплена, під час штурму будівлі СБУ. Після цього журналісти хором почали пропонувати Єфремову припинити брехати і розповсюджувати пропагандистські тези.

Українська правда