28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Незвичайні ролі особливих акторів

Незвичайні ролі особливих акторів

Від хоробрих вікінгів не можна було відвести погляд. Глядачі в залі захоплено спостерігали за цікавим дійством на сцені. І чи важливо, що актори особливі? Персонажі у їхньому виконанні — щирі та симпатичні, сповнені дитячої безпосередності, якої інколи бракує професійним акторам.

27 жовтня у Вишгородському РБК «Енергетик» відбулась прем’єра вистави «Колискова для дракона» унікального театру «Perfeco in Kilaba». У виставі задіяно 46 акторів — нормотипові діти, діти з інвалідністю та їхні батьки, ментори з дисциплін «хореографія», «вокал». Тема вистави сформована з ініціатив дітей театру та спрямована на подолання страхів і упереджень, які заважають сприймати Всесвіт і себе справжніми. Унікальна вона і тим, що проходила із сурдоперекладом.
«Шаблони і стандарти доречні в будівлі, але в житті за ними стирається сутність особистості. Саме у відсутності симетрії та математичного прорахунку вгадується вища гармонія природи. Тому так важливо пам’ятати про неймовірну цінність наших відмінностей. Кожна людина — цілий «космос», найбільша таємниця Всесвіту, найдорожчий скарб, — зауважила засновник, художній керівник і режисер-постановник «Perfeco in Kilaba» Уляна Данилюк. — Театр потрібно визнати як форму реабілітації, — переконана засновниця інклюзивного театру. — Мене і досі переповнюють емоції. Діти витримували прогони по шість годин (рік тому увагу тримали до 20 хв.) Вони танцюють, співають. Бажання дітей, підтримка їхніх батьків — і перешкод ніяких!
Щиро вдячні відділу культури райдержадміністрації за підтримку нашої ініціативи. Вдячні Українському культурному фонду за довіру. Дякую Юлі Добриніній за чудові фото, Катерині Єгорушкіній — за адаптацію віршів українською та вірш «Любов», композитору Світлані Павловій — за написання вокальних партій та композитору Тимофію Кукоренчуку за написання музичних палітур і аранжировки».
Режисер розповідає, що «Колискова для дракона» — історія про страхи та упередження, з якими зіштовхуються дітлахи, а особливо ті, які мають інвалідність.
«Чому «Колискова для дракона»? Тому що ми піднімаємо теми страхів, упереджень, з якими зіштовхується кожна людина, і ці страхи і упередження заважають бути відкритими», — підкреслила художній керівник, автор сценарію та віршів до пісень Уляна Данилюк.
Влас. інф.

Незвичайні ролі особливих акторів

Незвичайні ролі особливих акторів