29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Справжня школа мистецтв

Image00005

Вікторія ДУМАНСЬКА,
школа журналістики ЦТ «Дивосвіт»
ФОТО — Ольга ДУМАНСЬКА

Грудень у Вишгородській дитячій музичній школі був дуже насичений концертами, приуроченими різним датам та святам.
Першим відбувся звітний концерт хору середніх та старших класів (керівник Ірина Манько, концертмейстер Тетяна Міщерякова, ведуча Ірина Беза). До юних музикантів того дня завітали почесні гості — депутат Вишгородської райради Володимир Головаченко, директор благодійного фонду «Розумна сила» Ганна Левчук, запрошені до журі на чолі з директором ВДМШ Анжелікою Барнич.
У виконанні хору звучали колядки, українські народні та німецькі різдвяні пісні, а також пісні сучасних українських авторів.
Гості були в захопленні від чудового виступу співаків і подарували кожному учаснику концерту запрошення на благодійну виставу «Поради святого Миколая» Театру юного глядача на Липках, що у Києві.
У школі велику увагу приділяють не тільки музичній освіті, а й загальнопросвітницькій роботі. Так, 14 грудня у програмі заходу до Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС згадали події тридцятирічної давнини, що сталися у Прип’яті (ведуча Катерина Котлярова). Вихованці школи виконували музичні твори, співали соло та хорові композиції.
А 18 грудня відбувся концерт до Дня святого Миколая. Діти почули багато оповідок та легенд про чудеса святого, про традиції святкування цього дня у різних регіонах України, про випікання «миколайчиків». Цікаво було заглибитися у прадавню історію і дізнатися, що свято прийшло до України з часів князя Всеволода Ярославовича і що св. Миколая називають «скоро помічним» — адже він завжди спішить на допомогу потребуючим.
І репертуар концерту в цей день був веселим і святковим – жартівливі п’єси, пісні про Миколая, обрядові українські, романси.
Не дивлячись на хурделицю за вікном, у концертній залі Вишгородської дитячої музичної школи було затишно та весело. Усі учасники концерту отримали солодкі подарунки від святого Миколая і чудовий настрій на всі різдвяно-новорічні свята, що попереду.

Image00001

Image00002

Image00003

Image00004