29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

«…Навчила людяності, праці і добра»

Наталія КУЗЬМЕНКО,
працівник територіального центру соцобслуговування
ФОТО — Олександр КОВАЛЕНКО, «Слово»

Пряма постава, трохи сповільнена, але впевнена хода, світле відкрите обличчя з ясними очима – така вона, ця мудра жінка, Вчитель з великої літери. І не повіриш, що учительці початкових класів Ясногородської школи, а нині пенсіонерці Марії Миронівні Осадчій  виповнилось 90 років!

Привітали її з ювілеєм гості з усього району, серед яких і чимало колишніх учнів. Керівник громадської приймальні Партії регіонів Марія Дем’янчук вручила ювілярці вітання і подарунки від голови райдержадміністрації  Олександра Приходька та голови районної ради Олександра Носаля.  Депутат обласної ради, директор Вишгородської гімназії «Інтелект» Інна Шубко вітала Марію Миронівну і від себе особисто, і від її колишньої учениці Надії Кисляк, котра пішла стежиною свого педагога і в гімназії «Інтелект» працює заступником директора з виховної роботи.

Учениця Марії Мирофанівни Ольга Малашенко –  головний лікар Димерської районної лікарні –  привітала улюблену вчительку разом із донькою Галиною та онукою Марійкою і спеціально до ювілею випекла чудовий торт у вигляді розкритої книги. Особливе хвилювання викликали у ювілярки віршовані рядки Галини: «Життя своє малечі присвятила, і окрім літер, прикладів, письма, всіх вишивати хрестиком навчила, навчила людяності, праці і добра!»

Дякували за більш як піввікову працю (у Марії Миронівни лише один запис у трудовій книжці!) ювілярці депутат районної ради Анатолій Рутян, виконуюча обов’язки сільського голови Тетяна Антоненко, завідуюча відділом соціально-побутової адаптації Вишгородського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Галина Макаренко, сусіди, односельці.