29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Благодійність не має кордонів





Олександр КОНОНЕНКО
ФОТО — автор, спеціально для «Вишгорода»

Україна на сьогодні в центрі уваги всієї світової спільноти — нам співпереживають, нам допомагають. Днями допомога в Україну і безпосередньо до Вишгорода надійшла від Китайської організації Червоного Хреста.

Загалом Китайський Червоний Хрест, відгукнувшись на звернення Товариства Червоного Хреста України, запланував спрямувати до України 3,2 млн доларів для допомоги вимушеним переселенцям і особам, які постраждали в зоні озброєного конфлікту на Донеччині  та Луганщині. Саме на таку суму передано обладнання для медичних установ.

Частинку з цього гуманітарного вантажу днями приймали у Вишгородській центральній районній лікарні  —  медичну апаратуру передала лікарям голова районної організації Товариства Червоного Хреста Ірина Правдива: «Звернення Товариства Червоного Хреста України не залишилось без уваги  світової спільноти  — організації Червоного Хреста в різних країнах нам дуже допомагають продуктами харчування, медикаментами, естонський Червоний Хрест передав нам аварійно-рятувальний автомобіль швидкої допомога, а ось зараз, дякуючи пекінським колегам,  надійшло вкрай необхідне і дороговартісне обладнання для лікарні».

Головний лікар Вишгородської центральної районної лікарні Віктор Павленко від імені пацієнтів і колег подякував за допомогу і висловив надію на подальшу співпрацю з районною організацією ЧХ, а через неї — з усією міжнародною червонохресною спільнотою: «Ми без зволікань запускаємо обладнання в роботу, щоб мати змогу допомогти, як і передбачено умовами поставки гуманітарного вантажу, в першу чергу переселенцям та постраждалим із зони АТО, а також й іншим категоріям хворих. Для нас це дуже суттєва допомога, адже лікарня немає коштів для придбання подібного обладнання».

А вже завідуючий відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Сергій Крилов, детально охарактеризувавши обладнання, наголосив, наскільки воно важливе для лікарів. Скажімо, дефібрилятор можна використовувати в реанімації та легко перенести в інше відділення чи здійснити відповідні маніпуляції, так би мовити, «в польових умовах». Не менш важливим є і апарат для генерації кисню, який теж може працювати автономно, хірургічне обладнання та небулайзер, який можна використовувати для проведення інгаляцій навіть немовлятам.

Як зауважила Ірина Правдива: «Дуже важливо, що українців почули на міжнародному рівні, що в кожній країні знаходяться люди, які прагнуть нам допомогти. Ми активно підтримуємо таке співробітництво і надалі плануємо, щоб наші взаємини з організаціями Червоного Хреста в різних країнах світу зміцнювались і розвивались, щоб ми мали змогу постійно обмінюватись досвідом роботи».

НА ФОТО: Ірина Олександрівна Правдива передає медичне обладнання Віктору Петровичу Павленку та Сергію Володимировичу Крилову

DSC07376

DSC07384