28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Безмежний світ творчості у «Джерелі»

4

Валентина ЯКОВЕНКО, методист ЦТ «Джерело»
ФОТО – автор, «Вишгород»

День відкритих дверей у Вишгородському міському Центрі творчості «Джерело» вже стає традиційним. Ось і минулої середи на його подвір’ї зустрічали гостей – джерелята показували свої таланти і запрошували новачків навчитися так, як уміють самі, або й краще.
Директор Центру творчості Наталія Кисіль не приховувала радості від того, що з початком навчального року дзвінкі дитячі голоси знову наповнили «Джерело» і знову тут усе прийшло у рух – почалися співи і танці, закипіла робота у творчих майстернях і студіях.
У цьому навчальному році заклад відзначатиме своє десятиріччя. Колись малесенький острівець творчості став дивовижною країною дитинства, де кожен має справу до душі і може проявити себе зовсім несподівано і круто. Сьогодні тут працює 17 гуртків, а це – понад 700 дітей.
У День відкритих дверей більшість із них, переважно вокальні та хореографічні колективи, порадували гостей розмаїттям художніх номерів, більшість із яких – із національним корінням, з любов’ю до українських традицій, обрядів та історії.
Охочі робили ляльку-мотанку разом із керівником об’єднання «Золоті ручки» Оленою Кольвах та відкривали для себе техніку художнього валяння Тетяни Швидкої, оглядали роботи керівників студії творчості «Ра» Ольги Ралко, Олени Ралко та їхніх учнів, мали змогу й самі помалювати на великому мольберті, знайомилися з театральним колективом «АТОС» Ольги Хуторної і, якщо визначилися, що найбільше подобається, – записувалися до обраного колективу.
Для малечі ігри та розваги під веселу музику провели художній керівник закладу і ведучий дійства Юрій Ушаков та культорганізатор Анна Франко.
Веселий, розмаїтий, цікавий і безмежний світ творчості – безперервний. Він тут, поруч – у рідному «Джерелі»!
НА ФОТО: Вокальний ансамбль «Співаночка» Валентини Демочко – дзвінкоголосий, яскравий, емоційний – завжди викликає вигуки «браво!», «молодці!»
«Джерело» відкрило двері для всіх охочих. У їх числі – і дворічний Макарчик, якому до вподоби вироби з пластиліну дещо старших за нього студійців «Ра»

DSC 0234 DSC 0278

DSC 0238

DSC 0253

DSC 0261

DSC 0328

IMG 0564-(1)

IMG 0569

IMG 0673

IMG 0689

IMG 0694

DSC 0230