29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Бути сильним – це круто

2

Влас. інф.
ФОТО – Андрій МАКСІМОВ, «Вишгород»

У Вишгороді відбувся Чемпіонат Київської області зі стріт воркауту, головними організаторами якого стали Валерій Тимченко («Спілка Жукинської Молоді»), Андрій Пещерін (Спортивне об’єднання «Молода Країна») та Сергій Пінчук (ТОВ «Велесгард») за підтримки народного депутата України Ярослава Москаленка. Спортивний координатор змагань — Олег Ковшун.

З вітальним словом до спортсменів звернувся голова ВГО «Молода Країна», депутат Київської обласної ради Андрій Пещерін, привітавши також із днем народження, що співпав із початком Чемпіонату, його ініціатора і головного організатора Валерія Тимченка. Подякував за те, що Валерій став головною рушійною силою, координатором між спортсменами, адміністрацією, спонсорами, пресою та десятками інших людей, чия непомітна праця сприяла організації цього спортивного дійства. Андрій Пещерін побажав усім учасникам удачі та висловив надію на те, що незабаром кожен двір країни стане майданчиком для стріт воркауту і якомога більше молоді долучиться до цього виду спорту.
Усіх присутніх привітав і сам Валерій Тимченко. А спортсмени подякували за підтримку Сергію Пінчуку та Ярославу Москаленку.
Поздоровити учасників Чемпіонату завітали мер Вишгорода Олексій Момот, голова Вишгородської райради Ростислав Кириченко, секретар міської ради Тетяна Бражнікова та депутати міської ради, активісти, спортсмени, молодь.
У змаганнях взяли участь 38 спортсменів із понад десяти міст України ( Вишгорода, Києва та області, з Вінниці, Львова, Дніпра, Харкова, Хмельницького та ін.), які виступили у 4-х категоріях.
Незважаючи на пекуче сонце, подивитися на те, що виробляли хлопці зі своїми тілами і спортивними снарядами, зібралося досить багато людей. Здавалося, спортсменам ніби хтось відключає гравітацію – це був справді вищий пілотаж! Порадували публіку такими трюками, як прапорець, з кроками в повітрі, стійка на одній руці, утримання переднього вису одним пальцем однієї руки, горизонт на двох пальцях, і, повірте, – це дійсно було щось! До речі, всі спортсмени не є професіоналами з величезними бюджетами. Це звичайні хлопці, які тренуються на вуличних майданчиках самі, без тренерів. Це ще раз доводить: якщо є бажання – можна гори перевернути.
На рингу, встановленому на Співочому полі біля головної сцени, у перервах між виступами, показові бої влаштували боксери зі «Спілки Жукинської Молоді» – друзі й партнери «Молодої Країни». До речі, це був саме той ринг, який у березні голова «МК» Андрій Пещерін та інші партнери і спонсори відкривали в Жукинській ЗОШ.
Ось імена переможців:
вихід із силою на дві руки: 1-е місце – Руслан Кравченко; 2-ге – Дмитро Малахов; 3-тє – Микола Мельниченко;
підтягування на турніку з додатковою вагою 32 кг: 1 місце – Артем Петров; 2-ге – Віталій Зелинський; 3-тє – Максим Пустошило;
віджимання на брусах з додатковою вагою 48 кг: 1- е місце – Віталій Ворохоб; 2-ге – Владислав Костенко; 3-тє – Ігор Коварик.
І нарешті – головна номінація чемпіонату: силовий фристайл: 1-е місце – Олександр Каменський; 2-ге – Максим Гречило; 3-тє – Вадим Фризоренко.
Підтримав спортсменів спеціальний гість змагань Артем Лоїк — учасник шоу «Х-Фактор» і супер-фіналіст шоу «Україна має талант-3».
Вітаємо переможців та учасників, а Олександра Каменського із тим, що своєю перемогою на Чемпіонаті Київщини виборов право представляти нашу область на Чемпіонаті України!

vk (1)

vk (1)