29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

«Привітай Жінку-героя»

IMG 1126

Каріна КОЦЮБА, Школа журналістики ЦТ «Дивосвіт»
ФОТО — Анастасія НЕПОКРИТОВА, спеціально для «Вишгорода»

Останнім часом у нашій країні дуже напружена ситуація. Щороку на фронт ідуть сотні чоловіків та жінок. Вони завойовують мир у країні та наше щасливе життя. Вже другий рік поспіль 1 березня у «Дивосвіті» влаштовують мистецьку акцію «Привітай жінку-героя».
Діти роблять листівки та малюнки з побажаннями для героїчних жінок. Адже тим, хто перебуває у зоні АТО, не менше, як іншим, потрібні кохання та ласка. Тому що, якими б вони не були та де б не знаходилися, вони залишаються коханими жінками та матусями. Юні митці зі студій «Орнамент», «Колібрі», «Витівки» запросили усіх разом із ними виготовити привітальні листівки і сувеніри для жінок, які боронять нашу країну в зоні АТО.
Саме це спрямування на любов та шану було основною тематикою і благодійного концерту. Урочисто, піднесено та гучно розпочали весняний концерт барабанщиці зі студії «Феєрія». Цей феєричний настрій підхопили вихованці студії хореографічних мініатюр «Пролісок», створивши на сцені чудову композицію «Дітки-маріонетки».
Далі ініціативу підхопили учасниці музично-театральної студії «Фантазія» Марія Джваршеішвілі, Ангеліна Дергач, Марія Ріпик, Анастасія Гутман, виконавши пісню «Знаю я».
Українських пісень звучало того вечора дуже багато. І кожна вирізнялася настроєм та стилістикою — ліричні та героїчні. У піснях діти намагалися передати свої дитячі фантазії, найзаповітніші мрії про мирну Україну, де немає зла, панує добро, неймовірний і барвистий дивосвіт якої захоплює своєю мальовничістю та яскравістю. Виконавцям із вокальних студій «Візерунок», «Доремікс», «Соло», «Фантазія», якими керують Т. Литвин, О. Устінова, С. Стрелкова, Я. Кулиняк, переконливо вдалося передати глядачам ці свої мрії.
Також багато танцювальних і гімнастичних композицій продемонстрували юні ДИВОартисти з хореографічної студії «Ліберті», студії пластики і танцю «Віва», студії хореографічних мініатюр «Пролісок», якими керують, відповідно, П. Лук’яненко, Д. Зав’ялова, О. Нетикша.
Організували цей концерт директор Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» Олена Андріяш, художній керівник ЦТ Олена Титаренко та весь творчий колектив викладачів, методистів, звукорежисерів і костюмерів цього чудового закладу.
Кожна пісня, кожен танок закликав нас не витрачати часу на сварки, розбірки, бо ми всі — велика дружна родина. Закохуйтесь, дружіть, вчіться, насолоджуйтеся кожною хвилиною життя, адже дехто загинув, щоб у нас було все найкраще! Миру і щастя усім!

IMG 1056

IMG 1063

IMG 1074

IMG 1117

IMG 1126

IMG 1145

IMG 1173      IMG 1178

IMG 1203

IMG 1215

IMG 1237

IMG 1254

IMG 1280

IMG 1296

IMG 1301