28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Вишгородський гандбол: перше срібло

3

image001

image002

Миколо КОРОЛЬ, директор Вишгородської РКДЮСШ
ФОТО – архів РКДЮСШ

У квітні 2015 року за погодженням та за підтримки керівництва Вишгородської РКДЮСШ було оголошено про початковий набір хлопчиків та дівчаток 2005- 2006 р. н. у групи із зовсім новим для Вишгородського району видом спорту — гандболом. Несподівано швидко було сформовано два склади команд цієї вікової групи (дівчата та хлопці) Діти з задоволенням йшли на тренування — і як наслідок вже з 01.12.2015 року було офіційно відкрито відділення гандболу при дитячо-юнацькій спортивній школі.

Із 03.12. по 06.12.2015 року у м. Красилів (Хмельницька область) відбувся Всеукраїнський турнір із гандболу серед юнаків 2005-2006 р. н. У турнірі взяли участь команди ДЮСШ обласних центрів із Хмельницького та Тернополя, а також команди ДЮСШ із Красилова, Волочийська, Антонівки та Вишгорода. Турнір відбувався за коловою системою, тобто кожна команда мала змогу помірятись силами одна з одною, виявляючи найсильнішу.

Першим нашим суперником стала місцева гандбольна дружина ДЮСШ м. Красилів — це був перший офіційний матч наших хлопців. Далася взнаки відсутність ігрового досвіду нашої команди у подібних турнірах та досить  невеликий термін підготовки окремих гандболістів (дехто з хлопців займається гандболом лише з початку навчального року). Першу гру було програно з рахунком 21:6 на користь господарів турніру, а друга – закінчилась на користь команди ДЮСШ з Хмельницького — 10:8.

Але наших хлопців ніяк не влаштовував такий перебіг подій. Настанови тренера після перших ігор, спортивна впертість та характер, націленість на результат дали можливість довести свою перевагу над суперниками-однолітками! Всі останні зустрічі юні гандболісти з Вишгорода завершили з переможним для себе результатом: виграли у команд з Антонівки (12:11), Волочийська (16:12) та Тернополя (17:13).

Враховуючи результати інших матчів, вперше в історії Вишгорода юнацька гандбольна команда у своєму першому офіційному турнірі зайняла почесне 2-ге місце та привезла до рідного міста Кубок та срібні медалі.

Справжніми лідерами команди на майданчику проявили себе голкіпер Андрій Іваницький, напівсередні Микита Підсосонний, Роман Мережа, Оскар Атаманенко, крайній Максим Копанчук та лінійний Данило Онуфрієв.

Славетну історію Вишгородського гандболу розпочато!

Сподіваємось, що цей перший успіх нашої команди дасть поштовх у розвитку гандболу у м. Вишгороді та районі. До речі, місяцем раніше команда дівчат взяла участь у Всеукраїнському турнірі серед дівчат 2004-2005 р. н. «Кубок Слобожанщини» в м. Конотопі. І хоча у своєму першому офіційному турнірі наші дівчата перемог не здобули (адже за віком та підготовкою вони поступались суперницям), проте набули неоціненний досвід та відчули дух змагальності такого рівня турнірів.

 Отже, початок вишгородському гандболу покладено. На базі Вишгородської РКДЮСШ створено умови для розвитку цього виду спорту. Тренування чотири рази на тиждень проводить заслужений тренер України Євген Земляний, вихованці якого давно грають за провідні клуби України та Європи. Сьогодні відкрито групи хлопців та дівчат 2005-2006 р. н. (особливо важливо це для дівчат – для них відсутні у місті та районі будь-які секції з ігровими командними видами спорту),  і набір триває.

Відповідна інформація є на інформаційних стендах усіх вишгородських загальноосвітніх шкіл та у Вишгородській РК ДЮСШ. Більш детальну інформацію можна отримати у тренера Євгена Земляного за тел: (050) 9576556, (098) 2615621.

Шануймо гандбол, вболіваймо за наші дитячі команди! Сподіваємось на їхні  майбутні гучні спортивні досягнення!

Батьки вихованців відділення гандболу Вишгородської РКДЮСШ.