29.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Гуртки – справа серйозна

Підготувала Анастасія СКЛЯРОВА,
«Школа журналістики ЦТ «Дивосвіт»

Комунальний вищий навчальний заклад Київської обласної ради «Академія неперервної освіти», відділ освіти Вишгородської райдержадміністрації та Вишгородський районний Центр творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» організували для всіх педагогів Вишгородського району, які працюють у позашкіллі, виїзні пролонговані курси підвищення фахової кваліфікації керівників гуртків закладів освіти. Курси проходять упродовж кількох місяців і складаються з очних та заочних етапів.

Перший очний етап відбувся у «Дивосвіті» в серпні. Прослухавши курс лекцій, керівники гуртків два місяці заочно писали курсові роботи, кожний за своєю темою. Наприкінці жовтня позашкільники зібралися на другий очний етап курсів, який мав більш практичне спрямування. Тривав він два дні.
У перший день педагоги вишгородських районного та міського центрів творчості разом із викладачами «Академії неперервної освіти» провели секційні заняття для керівників гуртків.
Керівники студій з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва зібралися у Вишгородському міському центрі художньо-естетичної творчості учнівської молоді «Джерело». Тут Олена Кольвах (НА ФОТО ліворуч) у своїй майстерні провела методично-практичний семінар «Українська народна лялька в сучасному мистецтві». Досвідчений педагог поділилася не тільки своїм досвідом із виготовлення народних ляльок, але й власною методикою виховання юних майстрів та майстринь.
Дуже зацікавив педагогів із образотворчого мистецтва і майстер-клас «Використання об’ємного моделювання в процесі виготовлення новорічних іграшок», який провела Олена Ралко (ФОТО внизу).
А от у Вишгородському районному Центрі художньої творчості «Дивосвіт» зібралися керівники творчих об’єднань сценічного напряму: хореографи, вокалісти, театрали.
На майстер-класі «Стилізація народного танцю» хореограф Павло Лук’яненко наочно і практично продемонстрував керівникам танцювальних і театральних колективів, як можна поєднувати сучасну хореографію з народно-сценічним танцем.
Творче спілкування керівників вокальних студій відбувалося у формі круглого столу, під час якого кожний педагог-вокаліст поділився родзинками своєї методики роботи, цікавинками власного практичного досвіду.
Керівники музеїв навчальних закладів та керівники краєзнавчих гуртків збиралися того дня у Вишгородському краєзнавчому музеї, де методист Наталія Сахарова провела семінар «Організація та діяльність шкільного музею» та екскурсію музейними залами.
На другий день викладачі «Академії неперервної освіти» читали лекції з валеології та профорієнтації, а крім того, організували надзвичайно цікаві майстер-класи: з образотворчого мистецтва «Малювання в техніці гратаж», «Основи ниткографії» та з декоративно-ужиткового мистецтва «Виготовлення штучних квітів з фоамірану». Лекції були настільки цікавими та змістовними, що слухачі ще довго не відпускали викладачів, задаючи їм численні запитання.
На завершення всі педагоги відвідали заняття зі сценічної мови у театральній майстерні зразкового творчого об›єднання «Різні Люди», керованою Оленою Титаренко, і подивилися виставу цього колективу «Різні Люди про різні речі», яка нещодавно отримала 1 місце на «Театральному форумі – 2015».
Попереду – третій етап навчання.