28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Вишгородська міська рада: хто найбільший депутат-прогульник?

Вишгород

Центр локального самоврядування провів дослідження роботи депутатів Вишгородської міської ради поточного скликання.Варто відзначити високу дисципліну місцевих депутатів, наприклад, у порівнянні з Фастовим чи Білою Церквою.

Лише кілька обранців пропустили більше половини засідань Вишгородської міської ради.  Це благодійник Мар’їн Євген Олексійович (в 2010 році пройшов від Партії регіонів), відомий яхтсмен Лука Родіон Михайлович («Сильна Україна») та активістка Бондаренко Дарина Валеріївна (ВО «Свобода»).

Рекордсменом, в негативному аспекті, став Євген Мар’їн, який спромігся бути присутнім на засіданнях сесій Вишгородської міськради лише один (!) раз. Наступний за відвідуваністю Родіон Лука, який відвідав 19 із 46 засідань. Дарина Бондаренко прийшла до міської ради на 22 із 46 засідань.

Також варто згадати і за інших депутатів, що відвідали лише 60-70% засідань  міськради. Серед них Надія Нечитайло від ВО «Батьківщина» та Дмитро Новицький від «Фронту змін» (по 28 засідань), а також екс-регіонал Вадим Геращенко (по 30 засідань).

В цілому, депутати Вишгородської міської ради поставились відповідально до своїх обов’язків. На жаль, Центр локального самоврядування не зміг отримати копії протоколів засідань постійних комісій. Цілком можливо, що саме там знаходилася інформація, що деякі депутати все ж таки прогулювали свою роботу.       

Дослідження проведено за фінансової підтримки Програмної ініціативи «Громадські ініціативи нової України» МФ «Відродження» в рамках проекту «Відповідальний місцевий депутат»

Джерело: [email protected]