28.03.2024

Вишгород Газета ONLINE

Вишгород – офіційний сайт газети, новини сьогодні, архів. ONLINE

Коли стріляють гармати, Музи мовчать?





3

Дар’яна МЯТНИХ, студія журналістики міського ЦТ «Джерело»
ФОТО — Андрій МАКСІМОВ, «Вишгород»

Не мовчать! Це твердження перевірене часом. Війни, революції завжди відгукувалися луною в душах людей — гіркота втрати і радість перемог вимагали емоційного виходу. Так народжувалися вірші, пісні та малюнки.
19 лютого у міському Центрі творчості «Джерело» (директор Наталія Кисіль) відбувся концерт-реквієм, присвячений річниці пам’яті Героїв Небесної Сотні. (Над сценарієм працювали художній керівник ЦТ «Джерело» Олена Сікорська та керівник хору «Коралі» Леся Потіцька. )
Під час заходу було зроблено історичний екскурс у найважливіші події започаткування та боротьби за існування Незалежної Української Держави.
Хор «Коралі» виконав пісні часів Героїв Крут, січових стрільців, повстанські, козацькі та українські народні пісні.
На пам’ятний вечір прийшли люди кількох поколінь. Завдяки добре спланованому сценарію та виконавцям — у залі не залишилося жодного байдужого серця. Завершили тужливою лемківською «Пливе кача» (у трактовці Пікардійсьої терції її знають із зимового Майдану-2014). А Герої справді не вмирають. Пам’ять про них завжди житиме у наших серцях.
P. S. У скриньку для благодійних пожертв вихованцям хору «Коралі» вдалося назбирати для наших бійців близько півтисячі гривень. Благодійність — благородна і добра справа. І вдвічі приємніше ділитися добром із людьми, які захищають цілісність нашої держави.